2013. július 7., vasárnap

1,3 milliárdot kapnak a holokauszt-túlélők

Budapest — A holokauszt magyar származású, külföldön élő túlélői rövid időn belül hozzájuthatnak jogos kárpótlásukhoz, mivel Lázár János egyezséget kötött a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvánnyal, valamint a Conference on Jewish Material Claims Against Germany-val (Claims) – közölte szombaton a Kormányzati Információs Központ. A miniszterelnökséget vezető államtitkár a kormány képviseletében ezzel egy több éves elszámolási vitát zárt le.
A kifizetések felgyorsítása miatt a kormány hozzájárult ahhoz, hogy a MAZSÖK 1,3 milliárd forintnak megfelelő dollárt 3 munkanapon belül átutaljon a kifizetéseket végző és felügyelő Claims számára. A kormány egyébként a közelmúltban 50 százalékkal megemelte a Magyarországon élő holokauszt áldozatok életjáradékát is – emlékeztet a közlemény.
(Blikk)
Bal-Rad komm: Az elsikkasztott ország tönkretett, kifosztott népének, a kétségbeesésükben öngyilkosokká lett magyarok hátramaradottainak, a stressztől meghaltak hozzátartozóinak ki-mikor-és mennyit?-kiván fizetni a hóditó brigantihad!
http://balrad.wordpress.com/2013/07/07/dol-a-le-13-milliardot-kapnak-a-holokauszt-tulelok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése