Itt a nyár, végre
süt a nap is…ami egyben magasabb UV expozíciót és a fényvédők
alkalmazását jelenti. Amit a legtöbb ember nem tud az azonban az, hogy a
hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek
valójában növelik a melanoma kialakulásának kockázatát.
A napvédők vegyi elixírek. Gondolkodás nélkül kenjük őket magunkra ….
A
strandi és a sport napfényvédők 56%-a oxybenzont tartalmaznak. Az
oxybenzon elnyeli az ultraibolya fényt, de beszívódik a bőrbe és
összefüggésbe hozták már a bőrrák kialakulásával. Más vegyi anyagok a
hagyományos fényvédő termékek köréből a rákot okozó vegyi illatanyagok,
parabének, alkoholok, mérgező vegyi oldószerek és kőolajszármazékok
körébe tartoznak. A fényvédők testre kenése olyan, mintha egy vegyi
keveréket tennénk legnagyobb szervünkre: a bőrünkre. Ez a fő oka annak,
hogy a fényvédő valóban több rákos megbetegedést okoz, mint amennyit
megakadályoz.
FDA és napvédők
Azt
is érdemes megjegyezni, hogy az FDA nem engedélyezi a természetes
napfényvédő összetevők használatát a naptejekben, és / vagy a fényvédő
termékekben. Ez nem meglepő abban az értelemben, hogy a fényvédő vegyi
anyagok célja az, hogy a vegyipari vállalatok bevételét gyarapítsa,
miközben a természetes fényvédőket készítő vállalatok sokkal jobb (és
biztonságosabb) termékeit leszorítsa a piacról..
A fényvédő megakadályozza a D-vitamin termelést!
A
fényvédők a D-vitamin termelést is gátolják- ami igen káros, tekintve,
hogy a lakosság igen nagy százaléka D-vitamin hiányos. A krónikus
D-vitamin-hiány valójában elősegíti a rák kialakulását, a téli influenza
fertőzések, depresszió, csontritkulás és hormonális egyensúlyhiány
mind-mind a D-vitaminhiány számlájára irandóak. Érdekes módon, a rák
50-80%-a megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D vitaminhoz
jut.
Javítsuk napellenállásunkat antioxidánsban gazdag ételek fogyasztásával
Antioxidánsban
gazdag ételek fogyasztása kiváló módja annak, hogy javítsuk a bőr
napsugárzás-ellenállását. Sokkal kevésbé valószínű, hogy leégünk, ha
antioxidánsban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk. Bőrünk
abból áll amit elfogyasztunk.
Személyes
tapasztalatom is van erről. Tavaly nyáron észrevettem, hogy a sok nyers
gyümölcs, zöldség és zöld gyümölcslevek fogyasztása után a bőröm nem
égett le úgy, mint annak előtte. Az is érdekes volt, hogy amikor
kókuszolajat kentem az arcbőrömre, az arcom sosem égett le, hanem
egyszerűen csak bronz színű lett. Nyáron egyébként is nagyon fontos
feltöltenünk szervezetünk vitaminraktárait. Úgy tűnik azt is elérjük
ezzel, hogy a szervezetünk természetesen ellenállóbbá válik, a bőrre
tett természetes növényi olajok pedig megakadályozzák a leégést. Most
már akár órákig tudok a napon tartózkodni és a bőröm nem ég le. Van még
egy nyereségünk: a napozás bőr öregitő hatása is kiküszöbölhető a magas
tápanyagtartalmú, antioxidánsokban gazdag ételekkel.
A
bőrrák többnyire akkor alakul ki, amikor az UV-expozíció krónikus
táplálkozási hiányosságokkal párosul, sebezhetővé téve a bőrt.
A sok vegyszerekkel teli fényvédő helyett, próbáljunk inkább az alábbi antioxidánsokban gazdag ételekből fogyasztani:
és hagyjuk hadd szintetizálódjon testünkben D-vitamin.
Az alábbi növényi olajok alkalmazásával pedig vegyszermentesen védhetjük bőrünket.
Itt egy lista a top 10, UV-sugárzás ellen védő tulajdonságokkal rendelkező növényről ( SPF: napfényvédő faktor)
1. Sárgarépa mag olaj: SPF 38-40
2. Málnamag olaj: SPF 28-50
3. Búzacsíra olaj: SPF 20
4. Avokádó olaj: SPF 4-15
5. Kókuszolaj: SPF 2-8
6. Olívaolaj: SPF 2-8
7. Kendermag olaj: SPF 6
8. Mandulaolaj: SPF 5
9. Shea vaj: SPF 3-6
10. Jojoba olaj: SPF 4
Többször
ismételve felvitelüket, akadályozzák a leégést. A természet által
nyújtott természetes kivonatok mellékhatások nélkül alkalmazhatók.
Jó napozást!
Natura Hírek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése