2013. július 1., hétfő

Kim Dzsong Un fergeteges színészi alakítása



A 2013 áprilisi észak-kóreai „fenyegetözés“ és „nukleáris válság“ valójában tv-show, fergeteges színjáték volt az elejétöl kezdve a végéig, de nem a széles nagyközönség, hanem a világ pénzpiacai irányába. A rejtett cél a japán jen árfolyamának (lefelé) manipulálása volt a JP Morgan amerikai óriásbank elképzelései szerint, amely a Japán Nemzeti Bankon keresztül az egész pénzügyi rendszer stabilitását szándékosan veszélybe sodró, gigászi derivátum-üzletelésbe kezdett.
Bizonyos fura lapcímek alapján már áprilisban rá lehetett érezni, hogy az egész „észak-koreai válság“ mintha túl lenne lihegve:
Megmozdult egy észak-koreai rakéta
És akkor mi van, ha megmozdult?
Bizarr háborús fenyegetés Észak Koreából kutyákkal
És a macskák hogy vannak?
Ha megnézzük az árfolyamtáblázatokat, a japán jen 2013 áprilisának elején pár nap alatt hirtelen kb. 7 százalékot gyengült a dollárral szemben az észak-kóreai válság hatására, s az árfolyama egész április folyamán rendkívül gyenge maradt. Na "valakik" pont ezt akarták.
Az ifjú Kim egyébként állítólag egy teherszállító repülögépnyi dolcsit kapott az alakításért.
S hogy miért hozom fel mindezt most? Azért mert a JP Morgan és a Bank of Japan okozta elö mesterségesen azt a helyzetet, amelyröl épp a napokban cikkezett a világsajtó:
Ez hozhatja el a következő összeomlást
"Az amerikai tízéves kötvényhozam rég nem látott magasságba, 2,7 százalékra emelkedett, miközben május elején még 1,6 százalékon állt.
...
A fejlett országok adósságállománya akkorára nőtt, hogy egy 3 százalékos kamatemelkedés az Egyesült Államoknak ezermilliárd dollárjába (a teljes gazdaság 8 százalékába), Japánnak pedig a GDP közel negyven százalékába kerülne.
...
Ilyen sokkot egyik ország bankrendszere sem viselne el"
A fösodratú médiumok viszont nem adtak magyarázatot a hirtelen jött kamatnövekedés valós okára. Emögött, mint ez a kiszivárogtatóoldal írta jó egy hónappal ezelött:
2013. május 27:
„Pénzügyi Armagedon veszélye fenyeget, mivel a JP-Morgan- Japán Nemzeti Bank japán jenes piramisjátéka kezd dezintegrálódni, ami miatt világszerte emelkedni fognak a kamatlábak.“

„In closing, at this hour the world faces financial Armageddon as the collapse of the JPMorgan-Bank of Japan foreign currency Ponzi Scheme is disintegrating and forcing interest rates up worldwide
2013. június 6:
"Az egész pénzügyi rendszer fizetöképpességét veszélyeztetve, még mindig 16 billió dollár értékü JP Morgan derivátum található a Japán Nemzeti Bankban"

"At this hour the financial solvency of the world economy hangs in the balance as $16 TRILLION of ass backwards JPMorgan derivatives are still parked in the Bank of Japan"
2013. június 26, index.hu:
"....az átlagos kamatszintek 300 bázispontos (3 százalékos) emelkedése gyorsan összedöntené a világot, de legalábbis súlyos bankválságot okozna.
Erre ment ki a játék az elejétöl fogva!
„Valakik“ a kezdetektöl fogva arra játszottak, hogy mesterkélten felverjék a kamatlábakat világszerte, hogy ezzel késöbb újabb pénzügyi válságot okozzanak. Ehhez kellett már Kim Dzsong Un „színészi alakítása” is a japán jen árfolyamának durva lefelé manipulálásához áprilisban, s hogy a JP-Morgan japán jenhez kötödö derivátumaival, plussz fizetésképtelenség elöidézésével a JP Morgan Globális Kötvény-Index Alapjában, mára világszerte „felhókuszpókuszolják” a kamatlábakat.
A végcél pedig mesterségesen csödbe vinni a bankokat és „ciprusi stílusban” (lásd: „A ciprusi teszt”) ellopni a betétesek pénzét az USA-ban és több más EU-s országban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése