2013. július 30., kedd

Az egyiptomi hadsereg csapatokat küld a Sínai-félszigetre

Nagy erőkkel indított az egyiptomi haderő hadműveletet Sivatagi Vihar néven a Sínai-félszigeten. A művelet célja a félsziget iszlamista erőinek felszámolása. Bejelentették a hadsereg részéről, hogy 48 óra alatt le fognak számolni a terroristákkal. Az egyiptomi második és harmadik hadsereg erőit vetették be, de a légierő és a haditengerészet is jelen van a térségben. A félsziget északi és középső részére koncentrálnak jobban a hadsereg alakulatai, de a végső cél az iszlamista fészkek teljes felszámolása. A biztonsági szolgálatok szerint jelenleg mintegy 500 iszlamista tevékenykedik ebben a térségben. E közben a tiltakozásokban 200 halott és 4500 sebesült volt a kairói utcai összecsapásokban egy nap alatt. Az iszlamisták a puccsistákat támadták a Sínai-félsziget körzetében korábban, ami miatt megindult a tisztogató hadművelet.







Ungvári Bertalan

USA - IZRAEL - EGYIPTOM - MORSI


AZ EGYIPTOMI KATONAI BANDA VESZTÉSRE ÁLL

USRAEL katonai puccsal távolította el a demokratikusan megválasztott Morsit, Egyiptom államfőjét. Gyakorlatilag Morsit már a megválasztása után se engedték a hatalom irányítására. Megakadályozták minden cselekedetében, így nem tudta elmozdítani a beépített cion-bábukat, semmilyen döntést nem hozhatott, ugyanúgy fosztogatták a lakosságot, mint a cion-báb Mubarak, hisz minden pozicióban az emberei maradtak a helyükön. Ezt a helyzetet használta ki USRAEL arra, hogy sikerült a lakosság egy részét fellázítani Morsi ellen, akit gyakorlatilag fogvatartottak. Miután Morsit a tüntetőkkel leváltatták a hatalomból, akkor derült ki a lakosság számára, hogy Morsit fogvatartották megválasztása óta és azért nem tudja betartani a megigért változtatásokat. Ezek után a felheccelt lakosság ismét Morsi oldalára állt és már egységesen lépnek fel az USRAEL vezette "egyiptomi fegyveres erők" ellen, akik már 150 lakost öltek meg és számtalan embert sebesítettek meg. A tüntetők követelik Morsi államfő szabadon bocsátását, akit az USRAEL bérenc katonaság rabolt el és tart fogva azóta is. (pressTV alaján, részlet)

Mi csak azt nem értjük, hogy az obejtív és tágyilagos hazai hírközlés ezeket a rideg tényeket miért hallgatja el a magyar közvélemény elől?

Kép: első képen Kerry amerikai külügyér, az egyiptomi katonai vezetővel kifőzték a puccsot. Második képen Al-Sisi a katonai banda vezérkari főnöke, akik kitalálták, hogy Morsit (következő képen) egy katonai bázison őrzik, hogy a nép azt ne tudja majd megtámadni, kiszabadítani. A velejéig rohadt amerikai rendszer elismerte a katonai puccsot és egy szavuk sincs a lakosság elleni terror ellen. Egy orvos elmondta a tévében, hogy a katonai banda civileket bérelt föl, hogy ezek gyilkolják a népet. Vidéken főleg a nép Morsi-párti. Ahogy telik az idő az elbutított nép rájön a becsapásra, vagy fegyveres ellenállásba kezdenek, ami nagyon valószínű...Ettől viszont Amerika retteg, hiszen a puccsista katonai bandája nem lesz ura a helyzetnek, akármennyi fegyverük is van. Másrészt a cionbérenc Szaud Arábia igen sok pénzzel támogatta a katonai bandát, hogy verjék le a Morsi pártiakat. Az idő fog dönteni, de a nagy összecsapás még hátra van.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/ciongyilkosok-egyiptom-ellen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése