2013. augusztus 7., szerda

Elsőfokú ítélet - de az értelmi szerzők ismeretlenek maradnak

Megszületett az elsőfokú ítélet a cigánygyilkosságok ügyében. Kedden a Budapest Környéki Törvényszék az első-, másod- és harmadrendű vádlottakat letöltendő életfogytiglanra, a negyedrendű vádlottat 13 év fegyházra ítélte. A vádlottak fellebbeztek.
A különböző pártok álszent ajvékolásával különösebben nem foglalkozunk. Szerintük a cigányság megvédése "becsületbeli ügy", ugyanakkor a cigánybűnözés áldozatai iránt már nem ilyen érzékenyek. (Egyikük a renitens cigányokat "engedetlenül is tisztességes fiataljainknak" nevezi...)
Mivel az ítélet kapcsán mindannyian azt harsogják, hogy meg kell fékezni a "rasszista gondolkodást", cigányozás és zsidózást, rögvest meg is jegyezzük: zsidók vagytok! Méghozzá azok közül is a legaljasabbak, szemét, aljas, utolsó mocskos zsidók! A kialakult etnikai helyzetnek, a cigánykérdés rendezetlenségének, az állandósult feszültségnek, és így a cigánygyilkosságoknak is ti vagytok a legfőbb felelősei! A cigányok által legyilkolt magyarok vére pont úgy rajtatok szárad, mint a lelövöldözött cigányoké!
A Fidesz képviselőjének megjegyzését viszont ki kell emeljük: az ügy minden részletére nem derült fény, a hátteret nem derítette fel a nyomozás.
Talán nem is deríthette. Az ügy háttere homályos, a nyomozás során nem egyszer szóba került, hogy voltak felbujtók, segítők, értelmi szerzők. Joggal feltételezhető, sőt valószínűsíthető, hogy külföldi titkosszolgálatok, vagy egyéb bomlasztó társaságok állnak a háttérben.
Nos, a per ennek tisztázása nélkül fog záródni. A debreceni fiúkat elítélik másodfokon is, ők már soha nem beszélhetnek a lényegi kérdésekről. A liberálisok ajvékolnak még egy darabig, a valódi felelősök pedig homályban maradnak. Alkalomadtán pedig újra akcióba lépnek. Gyilkolva cigányt, magyart, vagy éppen zsidót. Ahogy a háttérérdekek kívánják.
Juhász Pál


Ítélet: a cigányok elutasítják a politikai nyilatkozatokat


Az Országos Roma Önkormányzat üdvözli a cigánygyilkosságok ügyében született elsőfokú bírósági ítéletet, és remélik, hogy azt jóváhagyja a másodfokon eljáró testület is. A különböző pártok nyilatkozataira reagálva azonban elutasítják, hogy a médiavisszhangot politikai haszonszerzésre használják ki a pártok. Az ORÖ szerint az ítéletek pártpolitikai jellegű kommentálása nem segíti a társadalmi megbékélést.
A társadalmi békétől persze igen messze vagyunk, amíg kettős mérce érvényesül, és a cigányok által elkövetett gyilkosságok nemhogy nem esnek hasonlóan súlyos megítélés és "társadalmi" elítélés alá, de a létező probléma (mely okozója a cigányellenességnek) szőnyeg alá van söpörve - tehetnénk hozzá.
Amit azonban érdemes megjegyezni: a valójában érintett cigányság képviselői (akik számára tényleg fájdalmas tragédia a történet - ahogy nekünk a Szögi Lajosok, Marian Kozmák, Bándy Katák és megannyi ismeretlen idős és fiatal ember legyilkolása) nem verik a mellüket, nem ajvékolnak, mellőzik az egyoldalú indulatszítást. Miközben a politikusoknak nevezett kretének rájuk hivatkozva visítják tele az országot és világot - saját bűnüket leplezve. Mert bizony a cigánykérdés (a létező cigánykérdés!) elfajulása pontosan a ti bűnötök!
Juhász Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése