2013. augusztus 18., vasárnap

Figyelem! Veszély Az Interneten

Te is lehetsz áldozat

Soha ne tudd meg, milyen érzés, amikor a netes bűnözők visszaélnek a neveddel, ellopják a személyazonosságodat, lefosztják a bankszámládat. Az informatikai biztonsági piac vezető cége, a Symantec legutóbbi londoni tájékoztatóján három áldozat is elmondta, mi történt vele.

A kormányok kihasználják az új szuper kémszoftver adta lehetőségeket

Az idők egyik fontos és aggasztó jele, hogy az embereket már nem is nagyon izgatja, hogy minden lépésüket megfigyelik és rögzítik. Minden üzenetet elolvashatnak, a különböző műholdak segítségével lehallgatják telefonbeszélgetéseinket és minden bankkártyával fizetett vásárlás is rögzítésre kerül. Az adatbázisok és modern keresőszoftverek segítségével meg tudják állapítani, hogy éppen hol vagyunk és bizonyos mértékig azt is, hogy mit csinálunk vagy mik a preferenciáink. A Világkormány hivatalosan még nincs hatalmon, de Nagytestvér már most is figyel, és egyre szorosabbra húzza a hurkot a világ körül. (Joseph Candel)

Itthon is egyre nagyobb veszélyben vannak az elektronikus adataink

Tavaly 42 százalékkal nőtt a célzott kibertámadások száma 2011-hez képest a Symantec 18. internet-biztonsági jelentése szerint, ezen belül a kkv-k elleni támadások száma megháromszorozódott.


Budapesti Interpol-konferencia a kiberbűnözésről
A kiberbűnözés tavaly 90 milliárd euró kárt okozott - erről Mireille Ballestrazzi, az Interpol elnöke beszélt a szervezet 42. regionális konferenciájának budapesti megnyitóján

Egy év alatt 37 millió felhasználót ért adathalász támadás
Az elmúlt 12 hónapban 37,3 millióra nőtt az internet felhasználókat ért adathalász támadások száma világszerte, az egy évvel korábbi időszakban mért 19,9 millióról a Kaspersky Lab felmérése szerint.

Hackertámadás a Transparency International Magyarország ellen

Péntek reggel Bencsáth Boldizsár, a Budapesti Műszaki Egyetemen működő CrySyS Lab (Kriptográfiai és Rendszerbiztonsági Laboratórium) kutatója mondta el az MTI-nek, hogy Magyarországon két nagy civil szervezetet ért biztosan hackertámadás.

Magyar célpontok a "miniDuke" adathalász támadásban
Több magyar célpontja is volt a "miniDuke" adathalász kibertámadásnak - jelentette be Stefan Tanase, a Kaspersky Lab globális kutatási és elemző csapatának kelet-európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős vezető biztonsági kutatója csütörtökön sajtótájékoztatón.


A hackerek előtt senki sincs biztonságban

Pozsony | Már régen nem igaz, hogy komoly számítógépes rendszerek kellenek ahhoz, hogy egy hacker valakinek kiürítse a bankszámláját. Míg évekkel ezelőtt éjjel-nappal a számítógépnél kellett ülniük, hogy bejussanak egy jól védett rendszerbe, jelenleg egy hackertámadás pár másodperc alatt is elvégezhető.

Belát a lakásunkba és le is hallgat minket az új vírus

A Kaspersky Lab szakértői egy újabb veszélyes, böngésző alapú sérülékenységet azonosítottak, amely a gyanútlan felhasználók életét örökíti meg, tudtuk nélkül. A legújabb sebezhetőséget kihasználó vírusok a Google Chrome böngészőjén keresztül fotózzák le az áldozatok féltett pillanatait.

A Bankszövetség figyelemfelhívása az év végén megnövekvő
pénzforgalom biz-tonsága érdekében

Érdekel a Megoldás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése