2013. augusztus 21., szerda

Mazsihisz:Fradi 1-0 Gólszerző: Fradi-öngól

A szervezet egy transzparenst kifogásol, melyet a Ferencváros és az MTK örökrangadóján tartottak a magasba.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felháborítónak tartja a szombati FTC-MTK meccsen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített transzparenst, és várja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi vizsgálatának eredményét.
A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a szombati FTC-MTK-találkozón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja „In Memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki. Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy a fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel.
A közleményben azt írták: több mint gyalázat, hogy ez az eset is megtörténhetett. Úgy fogalmaztak: nem véletlen, hogy a szurkolók egy része molinóval tiszteleg a kassai gettó volt parancsnokának, azonban nem fogadják el természetesnek, hogy ez a focival jár. Várják az MLSZ fegyelmi vizsgálatának az eredményét, és “a megoldást is, hogy a sport szeretete határozza meg a focit, és nem a balhé” – írták.
Az esetet közleményben ítélte el a Raoul Wallenberg Egyesület, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is, Kubatov Gábor klubelnöktől – aki egyúttal fideszes országgyűlési képviselő és pártigazgató – azt követelve, hogy határolódjon el a lelátón történtektől.
Életének 99. évében, augusztus 10-én hunyt el a Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László. A Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett miatt benyújtott vádirata szerint Csatáry László 1944-ben szándékosan segítette a Kassáról koncentrációs táborokba deportált zsidók megkínzását és törvénytelen kivégzését. A kassai kerületi bíróság idén márciusban életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a szlovákiai város népbírósága által 1948-ban Csatáry László ellen hozott halálos ítéletet; haláláig a bíróság azt vizsgálta, melyik országban kell letöltenie büntetését.

A Ferencváros közleményben reagált

A mai napon a Ferencvárosi Torna Club elnöksége az FTC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen tapasztalt nézőtéri megnyilvánulás miatt rendkívüli elnökségi ülést tartott.
Az elnökség sajnálatát fejezi ki mindazok felé, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás.
Megítélésünk szerint, az ominózus mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat.
Kijelentjük, hogy a történtek mélyen ellentételesek klubunk „Erkölcs, Erő, Egyetértés” hármas jelszavával, hiszen a Ferencváros minden időben együtt érzett az üldözöttekkel.Az elnökség azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben és kinyilvánította, hogy az FTC minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a Magyar Labdarúgó Szövetséget a provokációban résztvevők beazonosítása érdekében, hisz ezért indítottunk elsőként és egyedüliként a magyar sportklubok közül kampányt a kirekesztés ellen. Küzdelmünket azóta sem adtuk fel, törekvéseinket az idei évben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjjal tüntette ki. Emellett a Fradi fontos részt vállalt az MLSZ által indított hasonló kezdeményezésben is, amelyet népszerűsített minden rendelkezésre álló felületén.
Az FTC elnöksége utasítja a labdarúgó szakosztály vezetőit, hogy a szurkolói kártya rendszert, melyet eddig egyedül a Fradi épített ki a magyar futball klubok közül, fejlessze tovább, hogy a jövőben minden hasonló provokációban résztvevő személyt a lehető leghamarabb be lehessen azonosítani a pályákon.
Hitünk szerint a sport egyik fő célja, hogy örömöt és sikerélményt nyújtson az embereknek, példaképeket állítson eléjük és nem adhat teret a kirekesztésnek és a megbélyegzésnek, amelyek nem csak az FTC, hanem az egyetemes magyar sport számára is rendkívül károsak.
Dr. Springer Miklós, a klub alapítójának unokája, FTC elnökségi tag
Kökény Beatrix, Európa-bajnok, FTC elnökségi tag
Sike András, olimpiai bajnok, FTC elnökségi tag
Kubatov Gábor, az FTC elnöke
Dr. Kocsis Máté, az FTC alelnöke
Farkas József, FTC elnökségi tag
Kovács Miklós, FTC elnökségi tag
Rieb György, FTC elnökségi tag
(hir24)
Bal-Rad komm: Tisztelt Fradi-sturkolók! Tudjátok ti is, hogy “a fütty elszáll-az irás megmarad”!
Egy transzparens nagyobb súllyal esik latba a lassan már a kákán is csomót kereső , magyargyűlölő ordahad szemében, mint a füttyszó! Miért nem éritek be CSAK füttyel-ha már útáljátok őket! Hiszen csak okot adtok nekik, hogy ártó szándékaik gátjait megnyissák.
Ezzel persze nem sértettétek meg őket! Ahhoz több kell!-ehhez pedig már hozzászoktak! De boldogan vetették rá magukat erre az aprócska lehetőségre, és kavarnak belőle hatalmas skandallumot!
Ártani csak a KLUBNAK ártottatok-és persze magatoknak! Láthatjátok: a döbrögista klubelnök-aki megtehette volna, hogy figyelmeztessen titeket a helyszinen-most cserben hagyott benneteket! A “balhét” veletek viteti el! Ő KIMOSSA MAGÁT! MINT AHOGYAN KIMOSSA MAGÁT A MOCSOKBÓL A FŐNÖKE IS!
Mindkettő-sőt!-mindegyik-csak eszközként tekint rátok, mert szeretitek a Fradit!
Ugyanannak az aljas csürhének a pribékjei mind, amely Magyarországot porig alázza és aláztatja minden adandó alkalommal!
Egy rablóbanda eszközeivé lettetek, amely ki és felhasznál benneteket nemtelen, bűnös céljai érdekében! Ezek nem fradisták-ezek politikusok!
A jövőben-kérünk titeket-csak a Fradit dicsőitő transzparenseket mutassatok!
Megvetéseteket pedig mutassátok ki félperces hátat forditással a játéktérnek! Ez nagyon fog nekik fájni-és nem tehetnek semmit!
A CSAPAT meg fogja érteni ezt a gesztust!


Videoüzenetet küldött Kubatov Gábor, az FTC elnöke a szurkolóknak. A videón arról beszélt, hogy a Csatáry Lászlót éltető molinó kihelyezői 72 órán belül jelentkezzenek és vállalják a felelősséget. A futball ultrák viszont létrehoztak egy Facebook csoportot, amely a Mi voltunk nevet viseli.

Ehhez rövid idő alatt kétezren csatlakoztak. A szurkolók azt írták: “Ha egy ilyen Kubatov Gábor-féle valaki kérdezi, akkor MI VOLTUNK! Mi voltunk azok akik kitaláltuk, mi voltunk azok akik megfestettük, mi voltunk azok akik becsempésztük a “stadionokba”, és mi voltunk azok akik kifeszítettük ott. A szurkolói kártyaszámunkat viszont fölöslegesen is adnánk meg, hiszen ha Magyarországon valaki köztudottan listákat vezet a polgárokról, az bizony éppen te vagy” – írják egyik üzenetükben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése