2013. augusztus 9., péntek

Szíriai helyzetjelentés

Damaszkuszban a terroristák helyzete napról napra romlik. A városba vezető utánpótlási vonalaikat a kormányerők felszámolták. Egy hete (július 28.) az éhező terroristák élelmiszerellátásának biztosításáért a 1.200 főből álló Jahbat Al-Nustra erős harccsoportja egy Damaszkusztól 16 km távolságban működő gabonaraktárat és malmot támadott liszt zsákmányolás miatt. A gépkocsikkal közeledő támadók elöl az őrség visszavonult. Miután a terroristák elfoglalták az objektumot, minden lisztet, és minden szem búzát gépkocsikra akartak rakni. Erről a terrorista műveletről értesült a kormányerők parancsnoksága és csapdát állított. Négy gyalogezred, egy T-72 harckocsi ezred és a légierő csapást mért a fosztogatókra. Az első tüzérségi csapásban 400 terrorista maghalt, és sokan megsebesültek. A légierő támadása (Suhoj 24 és MIG 25) után a maradék beásta magát, de esélyük sem volt a menekülésre, pedig őrült tempóban egy alagút ásásához kezdtek, melyet több mint 100 méterre ki is ástak, amikor berobbantották őket. A bunkerromboló bombák után senki nem maradt élve a támadók közül. 
Jahbat Al-Nustra (a kannibálok) augusztus 7-én Damaszkusz keleti övezetében, Guta térségében támadásra készültek egy katonai ellenőrző pont ellen. A rádiófelderítés és a műholdas információk (kínai) alapján a kormányerők felkészülve fogadták a támadókat. Az egész egységet megsemmisítették.

A hullákat már nem temetik el, nincs rá idő. Ezért igen gyorsan összeszedik a fegyvereket, mert rövid időn belül a kibírhatatlan bűz és milliárd nyű elviselhetetlenné teszi az ott tartózkodást. Már a személyazonosságokat sem jegyzik, csak azt, hogy darabszámra hány idegennek tűnő van a hullák között. A közel 40 fokos meleg és a legyek egy hét alatt elvégzik a "temetést".
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése