2013. augusztus 9., péntek

Erkölcsi és politikai mélypont Magyarországon

Nagyon felháborít, ahogy a bal és a jobb oldal egymásnak esik, hogy ki idézte elő a devizához kötött hitel problémát Magyarországon. Természetesen ebben sincs egyetértés, ahogy mindig, egymásra mutogatnak, ahogy mindig.
A problémát egyik sem akarja valósan megoldani, csak mindkettő politikai tőkét akar csinálni a másik lejáratásából.
egyensúlyDe az, hogy a magyar társadalom egy jelentős része kivérzett, és agonizál, hogy mindennapos küzdelmet vív lét és nem lét között, egyensúlyoz a trapézon, az szemmel láthatólag egyetlen pártot sem érdekel. Mert a devizahitel-kérdés megoldásáról a mai napon a vitatkozó politikusok között egyetlen szó sem esett. A kedves politikusaink miért nem arra licitálnak, hogy tudnák minél egyszerűbben és a leggyorsabban megoldani a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb társadalmi problémáját? De ha ez még mára nem lett volna elég, jött a Bankszövetség, a maga hülyeségeivel, jelezve hogy nem tudja megoldani a hitel-problémát. A Bankszövetség nem tanul, nem képes felfogni, hogy a megoldást illetően 3 éves késésben van, és a késedelemmel önmagának okozza a legtöbb jövőbeni veszteséget, anyagilag mindenképpen. Mert erkölcsileg ettől lejjebb nem lehet süllyedni, mert a Bankszövetség erkölcsileg halott.
Mai nap Magyarország és a politika egyik legaljasabb napja volt. Azok, akik ma kiálltak, és a politikai arénában az egyre jobban eldurvuló szkanderezésben részt vettek, lejáratták magukat is, és lejáratták a pártjukat is. Mert az övön aluli küzdelemben elveszítették a társadalom jó ízlésű embereinek bizalmát. Mi ebből a politikából nem kérünk, sem jobbról, sem balról. Elég volt ebből a dilettáns, az embereket hülyének néző látszatpolitikából, ahol az ember csak egy választási szavazati űrlappal egyenértékű statisztikai darabszám!
Nagy Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése