2013. augusztus 19., hétfő

Éljen a hazai akadémiai képzés és a tehetségek kinevelése a magyar válogatottnak!

Fotó: nyugat.hu
“Az önérdek fölé emelkedés képessége, amit másképpen alázatnak is lehet mondani, ez volt az, ami a futballpályán ránk köszöntött. A klub fontosabb, mint a játékos, a csapat fontosabb, mint én vagyok. Az ország sikere mindig fontosabb, mint egy klubsiker. A klubok mindig a válogatott érdeke alá vannak rendelve” – károgta Döbrögi alig két hete a felcsúffy Pénznyelő Futball és Lenyúló Akadémia honlapjának adott szóömlenyében, ami azért túl is mutat Döbrögink passzióján. A Nemzet Patkányának eme futballtémába csomagolt szavai felérnek egy politikai iránymutatással.  Minden a VÁLOGATOTT ÉRDEKEI ALÁ van rendelve. A VÁLOGATOTT pedig többé-kevésbé stabil kerete kialakult. Jól hangzik és tényleg üdvös lenne, ha akár a felcsúffy Pénznyelő, akár a Sándor Károly akadémia, akár a Honvéd-akadémia sok-sok tehetséges magyar játékost adna ennek a nemzetnek, amelynek egy része – köztük én is – valóban jó ideje szomjazik már a labdarúgó válogatott sikeres nemzetközi szereplésére.
Jelenleg is zajlik a Budapest Honvéd – Pénznyelő Akadémia NB1-es labdarúgó mérkőzés (a poszt írásakor 3 gólos hátrányban az akadémisták-de ez is lett a végeredmény) és a Pénznyelő Akadémia 16-os keretében az alábbi nevekkel találkoztunk.
Akadémiai kezdőcsapat tagjai a Honvéd ellen, zárójelben a korábbi klubjaik, esetenként nemzetiségük és életkoruk:
Somodi Bence (Fradi, Vecsés, Blackburn, Diósgyőr, Győr, Kazincbarcika, Videoton, Gyirmót)
Mamadou Wagou (Le Mans, Metz, Loki – francia)
Fabio Nasciemnto de Oliveira (brazil)
Polonkai Attila (Vasas, BVSC, REAC, Újpest, Videoton, 34 éves)
Bertus Lajos (Kecskemét)
Tóth Balázs (Kaposvár, Újpest, Bp. Honvéd, Vasas, Al Orouba, Siófok, Gyirmót, 33 éves)
Tischler Patrik (RTK, Oldham, MTK – Az MTK éves költségvetését meghatározó összegért érkezett. Egy másik akadémián a Sándor Károly akadémián “nevelték ki”. A Transfermarkt szerint – és a pletykák szerint, amikre egyébként nem szeretnénk alapozni, de nem hozták nyilvánosságra a vételárát – 100 millió forintnak megfelelő összegért cserélhetett klubot.)
Kispad:
Francisco Gallardo (Sevilla, Getafe, Vitoria de Guimaraes, Deportivo la Coruna, Real Murcia, SD Huesca, Diósgyőr – 33 éves, spanyol)
Miguel Angel Luque (Espanyol, Villareal, Barcelona Atletic, Almeria, Atletico Madrid – spanyol)
Zsolnai Róbert (Dabas, Vasas, Csepel, Kecskemét, BKV Előre, Kaposvár, Debrecen, Honvéd, Szolnok – 31 éves)
Lehetséges érkező (szinte biztos érkező):
Czvtitkovics Péter (MTK, Debrecen, Kortrijk – 30 éves, Valószínűleg ő sem két forintba fog kerülni, az esetek többségében mérvadó Transfermarkt szerint körülbelül 140 millió forint az értéke – 300 forintos euróval számoltam)
(A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Honvéd ellen vitt 16-os keret többi tagja – Vachtler, Farkas, Molnár, Tóth… – saját nevelésnek mondható.)
Nem tudjuk van-e értelme ragozni ezt, inkább csak írjuk le tényként az utókornak, hogy a keretben spanyol, francia, és brazil fiatalok, lassan kiégő magyar játékosok (nem őket kívánom megsérteni, persze olyan játékost is sokan ismerünk, aki 30 felett futott be igazán) bőven akadnak. Ráadásul nem is lenne gond ezzel, ha a Pénznyelő Futball és Lenyúló Akadémia nem akadémia lenne, s a vezetői, támogatói nem folyton a magyar tehetségek kinevelését szajkóznák a komplett NB1-es mezőnyt is erre biztatva.

http://balrad.wordpress.com/2013/08/19/igy-nevelnek-felcsuton-fiatal-magyar-tehetsegeket/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése