2013. szeptember 6., péntek

A New York Times közvéleménykutatása

A Magyarországon "tomboló" antiszemitizmusról végez közvéleménykutatást a neves amerikai szélsőségesen cionliberális újság. Kizárólag zsidók véleményére kiváncsiak és egy online kérdőív keretében lehet jelezni mennyire tragikus a helyzetük. Többek között arra kiváncsiak, hogy a szerencsétlen megkérdezett elköltözött-e már Magyarországról, vagy éppen tervezi a kibírhatatlan állapotok végett. A lap sürgeti, hogy a magyarokat a második világháború, ezen belül a holo-legendában játszott szerepére emlékeztesse valaki. Nem gondoljuk,hogy a magyarokat az óceánon túlról kéne emlékeztetni a második világháborúra, mert szinte minden családot személyesen érint, ellenben a kérdőívben megkérdezett csoporttól.
Ám annál érdekesebb az ő szerepük az emberiség történetében, nevezetesen miért történnek úgy események ahogy.
Dévai István



Az amerikai liberális lap szeretne alaposan a végére járni a magyar antiszemitizmusnak, ezért honlapján Szenteste napján, magyar nyelven kérdőívet tett közzé az érintettek számára, a többi közt olyan kérdésekkel, mint hogy a válaszadó az utóbbi két évben tapasztalt-e idehaza zsidóellenes megnyilvánulásokat, fontolóra vette-e, hogy elhagyja az országot – vagy netán már el is költözött? Az illető szerint mi az antiszemitizmus oka, és hogy mit tesz a hatalom a jelenség visszaszorítására, esetleg bátorítására? Magyarázatként az újság rámutat, hogy Magyarországon az utóbbi években egy nyíltan antiszemita párt bukkant fel, fokozva a félelmet, hogy a magyarok körében erősödik a zsidókkal szembeni ellenérzés. És itt idézi az EU Alapjogi Ügynökségének felmérését, miszerint a magyar zsidóság 90 %-a nagyon nagynak, illetve nagynak érzi a problémát – írja a The New York Times. A felhívás megjegyzi: az aggodalmak arra késztették az Orbán-kormányt, hogy emlékeztesse az ország lakosságát, milyen szerepet töltött be az állam a holokausztban, illetve, hogy a kabinet a korábbinál több erőfeszítést tegyen azért, hogy a nemzet emlékezetében tartsa a vészkorszakot.-tudhatjuk meg a Klubrádió honlapjáról, amely mellékeli is a linkjét a libsi újságnak.
Szerkesztőségünk is megnézte!-és elszörnyedt! Természetesen CSAK AZ ÜLDÖZÖTTEK véleményére kiváncsiak New Yorkban, a magyarországi magyarok véleményére nem!
A Bal-Rad mindazonáltal mégiscsak javasolja olvasóinak, hogy vegyenek részt ebben a kérdezz-felelek játékban, és KIZÁRÓLAG ŐSZINTE véleményüket irják meg a The New York Timesnek! A tisztánlátás érdekében.
Kérjük mindazokat, akik rászánják magukat-nem kivánt válaszadókként-erre a játékra, TÉNYLEG CSAK ŐSZINTÉN, ÉS KULTÚRÁLT MÓDON adjanak VALÓS információkat!

Miért kérjük ezt Önöktől?
Véleményünk szerint a begyűjtött adatokat a tengerentúl ELLENÜNK, MAGYAROK ELLEN kivánják felhasználni!
Ime a link, amelyre kattintva megnyilik a válaszadás lehetősége:
http://www.nytimes.com/interactive/2013/09/06/world/europe/antisemitism-hungary.html?_r=1&
Jó szórakozást, kellemes időtöltést kivánunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése