2013. szeptember 6., péntek

Tisztul Oroszország levegője! Elszelelt egy fő fölforgató!

Elhagyta Oroszországot a Golosz nevű orosz jogvédő szervezet vezetője, mert az ügynöktörvény miatt nem tudják finanszírozni tevékenységüket – adta hírül csütörtökön az orosz média.
7166-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d1%84%d0%bb%d0%b0%d0%b3
Már a kék-fehér szinösszeállitás árulkodó
Lilija Sibanova már egy hónapja Litvániában tartózkodik. A jogvédőt májusban súlyos, 100 ezer rubeles (mintegy 700 ezer forint) pénzbírsággal büntette a közigazgatási bíróság amiatt, hogy csoportját nem volt hajlandó külföldi ügynökként nyilvántartásba vetetni a nem kormányzati szervezetekre (NGO) vonatkozó orosz jogszabály szerint.
A Goloszra ezért külön 300 ezer rubeles (mintegy 2,1 millió forint) bírságot szabott ki a bíróság.
A 2011 decemberében rendezett parlamenti és a 2012 márciusában tartott elnökválasztáson számos visszaélést feltáró csoport működését június végén függesztette fel fél évre az igazságügyi minisztérium, azzal az indoklással, hogy megsértette az úgynevezett külföldi ügynöktörvényt.
A valódi ok! A hatóságok felé igazolni kell a kapott pénzt!
A tavaly november végén hatályba lépett jogszabály minden olyan Oroszországban működő NGO-t külföldi ügynökként való regisztrációra kötelez, amely politikai tevékenységet folytat és ehhez külföldi pénzügyi támogatást vesz igénybe.
Jogvédő kollégáinak címzett és a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz újságban közölt levelében Lilija Sibanova azt írta, hogy a Golosz tevékenységét külföldön szeretnék folytatni. “Oroszországban csak négy év múlva lesznek választások, a Golosz hálózatának szakmai támogatásra van szüksége. Amíg léteztek támogatások Oroszországban, nagy projektjeink is voltak: az “Átlátszó költségvetés”, a “Képviselők ellenőrzése”, a “Polgári kezdeményezések” – indokolta távozását Oroszországból a szervezet vezetője.
Sibanova levele szerint terveik között szerepel, hogy Norvégiában, Németországban, Grúziában, Azerbajdzsánban és Koszovóban ellenőrzik majd a választók jogainak betartását.
(MTI)
Bal-Rad komm : Kihúzta a libsi fölforgatók alól a széket Oroszország! A többnyire “jogvédőknek” álcázott-zömmel ilyen sorosista-cionista-bandák, többnyire amerikai és EU-s pénzekből finanszirozott fölforgató ügynökök már azt nem akarják vállalni az orosz közvélemény előtt, hogy külföldi apanázsért mocskolják Oroszországot.
Ezért hát jelesei sorra elszelelnek a birodalomból, nyafogni megbizóiknak az őket ért hallatlan sérelem miatt, és hát nyilván további zsoldért!
Persze fognak kapni bőven pénzt, és ezentúl Oroszországon kivüli biztonságos fedezékeikből fogják tovább mocskolni hazájukat! (De hát az ilyesmi-nekünk magyaroknak-már ismerős!)
Egykaptafára dolgozik a diszes társaság! Ugyanazon források táplálják őket-ugyanazon cél érdekében!
EZ A CÉL PEDIG A HAZAÁRULÁS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése