2013. szeptember 20., péntek

Nettolvajlás konzervesdobozzal!

Ilyet sem láttunk még! Parabola antennára erősített konzerves dobozzal lopják az internetet Kazincbarcikán. Parabola antennára erősített kutyakonzerves dobozzal csatlakozott az internetre egy 24 éves kazincbarcikai férfi – tájékoztat csütörtöki közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
A corpus delicti Egy internetszolgáltató tett bejelentést a rendőrségre, hogy az általuk üzemeltetett rendszert feltehetően valaki jogosulatlanul használja. Ugyanis több előfizető is jelezte, hogy gyakran egyáltalán nem tudnak csatlakozni az internetre.
A cég a rendőrséget segítette azzal, hogy a tolvaj lakókörnyezetét körülbelül be tudta határolni. A járőrökkel közösen vizsgálták meg a szakemberek az adott területet, ahol feltűnt a különös parabola antenna. A rendőrök a házban 2013. szeptember 17-én tetten érték az ott lakó fiatal férfit, aki jogosulatlan belépéssel játszotta ki az információs rendszert.
Az elkövető elismerte tettét, de elmondta, hogy ő azt gondolta csak lassítani fogja az előfizetők számára az internet hozzáférést, nem akarta őket kizárni tettével a rendszerből.
A Kazincbarcika Rendőrkapitányság, információs rendszer vagy adat megsértésének vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 24 éves H. Richárddal szemben.
(penzcentrum)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése