2013. szeptember 20., péntek

Miért nem a lényeggel foglalkoznak Ózdon?

Győzött a Jobbik, lemondott a városvezetés a cigány kulturális központ projektjéről - adja hírül a média. Abba most ne menjünk bele, hogy a független önkormányzati képviselők által kezdeményezett tiltakozásból végül a Jobbik profitált - ez várható volt, erre előre figyelmeztettük az illetékeseket. A Jobbik pedig ellenben jól politizált és dolgozott. 
Arra sem térünk most ki, hogy a "városvezetés visszalépése" mögött jóval magasabb szintű döntések kell, hogy álljanak, elvégre a projekt befogadására irányuló utasítás a legmagasabb kormánykörökből jött, választási lehetőség nélkül. A visszalépés tehát szintén kormányszintű - ha egyáltalán volt mitől visszalépni, és az egész cirkusz nem a párhuzamosan folyó, jóval súlyosabb "projekt" megvalósításának takarását szolgálta. 
Ugyanis, mint arról - egyedüliként - hírt adtunk, pontosan a cigánysátor körüli huzavona időtartama alatt a legnagyobb titokban megkezdődött egy másik cigányprogram megvalósítása. Szintén a kormány "felkérésére" cigányok tömegeit telepítették (és talán telepítik még most is folyamatosan) Ózdra a dunántúli régiókból. Ez az elmúlt hónapok alatt több ezer betelepülő cigányt jelent Ózdnak, akik az éj leple alatt, autóbuszokkal, rendőri biztosítás mellett érkeztek meg új otthonukba. (Részletekkel még hamarosan jelentkezünk!) 
A nagy kérdés tehát: a politikailag jól hasznosítható cigánysátras ellenállás helyett miért nem ezzel foglalkoznak az illetékesek? Miért hallgatnak a nemzeti radikális politikusok arról, amiről gyakorlatilag már egész Ózd beszél? 
Juhász Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése