2013. szeptember 20., péntek

Ételt adományoz az éhező gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat

Élelmiszert és tanszereket oszt a Baptista Szeretetszolgálat a nyírségi Kótajban élő családoknak szombaton. A szeretetszolgálat négyezer csomag mélyhűtött élelmiszert visz a hátrányos helyzetű térség családjainak, illetve iskolások és szüleik által gyűjtött tanszereket osztanak szét a diákok között. Az élelmiszeradomány egy részét, a frissen főtt szilvás gombócot az Ibrányi-Frater-kúria kertjében felállított ideiglenes konyhapultnál fogyaszthatják el a gyerekek – közölte a karitatív szervezet pénteken az MTI-vel.
Becslések szerint ma Magyarországon 30-40 ezer gyermek éhezik, a lakosság közel 40 százaléka él a létminimum alatt. (Egyetlen éhező gyermek is sok. 30-40 ezer egyenesen elborzasztóan rengeteg. Sajnos viszont ez a szám sem fedi a valóságot. Naponta legalább százezer gyermek éhezik, és legalább kétszer ennyi alultáplált!) Hétvégén, amikor nincs iskola, sok családnak okoz nehézséget, hogy étel kerüljön az asztalra. Vannak gyerekek, akiknek rémálom a hétvége, mert két napig nem biztos, hogy tudnak eleget enni – olvasható a közleményben.
Az ilyen-olyan pártszinekben, kiskirályok által eluralt Nyirségben és Borsodban elképesztő állapotok uralkodnak.
Sajnálatos módon azonban a “szűlölködő folt” egyre terjed a még nem is oly régen Európa éléskamrájának nevezett Magyarországon. Nincs már régió, ahol a szembetűnő nélkülözés ne jelent volna meg.
És még előtte állunk a télnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése