2013. október 10., csütörtök

A demokratikus jogok csorbítása elleni tiltakozásul bejelentettük, hogy október 17-én demonstrációt

Tisztelt … Úr!
Izrael Állam nagykövete – elmondása szerint – nem érintett a Cinege úti lezárásban.
A TEK 2013. október 3. napján hajnali 1 órától lezárta Orbán Viktor házának környékét. Az elsődleges ok: Izrael Állam nagykövetének ott tartózkodása volt.
Az intézkedés miatt a rendőrség a Cinege út 5., és 17. szám előtt november 1. napjáig tervezetten, jogszerűen, és békésen demonstrálókat elküldte. Kilátásba helyezték azt, hogy ha kell erőszakot fognak alkalmazni.
A demokratikus jogok csorbítása elleni tiltakozásul bejelentettük, hogy október 17-én demonstrációt tartunk Izrael Állam Nagykövetségénél.
A mai napon 2013. október 9-én a déli órákban feleségemmel (mint minden demonstráció előtt) területbejárást tartottunk. Mivel az utca le volt zárva, igazoltattak, és érdeklődtek, hogy mi a szöszt szeretnénk ott. Miután elmondtuk, és ragaszkodtunk hozzá, hogy be szeretnénk menni az utcába megnézni, hogy hova fogjuk a színpadot helyezni kijött egy biztonsági személy. Újabb tanácskozást követően azt közölték, hogy minden kommunikációs eszközünket tegyünk az autóba, és menjünk be, de ne csak az utcába, hanem a Nagykövetségre, mert a Nagykövet úr szeretne velünk találkozni.
Közel egy órán keresztül beszélgettünk tolmács segítségével, és érdekes dolgokra derült fény.
Először is a Nagykövet úr üdvözli a devizahiteles harcosokat, és egyetért törekvéseinkkel.
Később elmesélte, hogy néhány éve Izraelben sok ember nem tudta fizetni a hitelét. A választások körüli időben több mint egymillió ember kiment az utcára. Ezt követően jelentős változások következtek be.
Elmondta, hogy a szólásszabadság nagyon fontos egy demokráciában.
Egyetértettünk abban, hogy jogosan háborodik fel valaki, ha alapvető jogainak gyakorlásában korlátozzák.
Elmondta, hogy megdöbbenéssel értesült róla, hogy Ő miatta kellett elhagynunk a demonstráció helyszínét. Azt mondta, hogy Ő nem járt Orbán Viktornál.
Kezdeményezi, hogy a felelősök nyilatkozzanak arról, hogy miért keverték bele Őt ebbe a belpolitikai vitába.
Elmondta Ilan Mor Úr, hogy áll elébe a demonstrációnak, de lehet, hogy nem jó helyen tiltakozunk.
Abban maradtunk, hogy utána fogunk nézni a dolognak, és az információk birtokában döntünk a demonstráció megtartásáról, vagy helyszínéről.
Mi is szeretnénk tudni, hogy ki volt az a felelőtlen ember, aki egy másik állam nagykövetét használja fel arra, hogy korlátozza a szólásszabadságot. Ebben a témában mindegy, hogy melyik állam nagykövete. Itt az a kérdés, hogy ki, és miért hazudik.
Kérjük, hogy az illetékesek azonnal adjanak ki közleményt az alábbiakról:
- mi volt az oka annak, hogy lezárták a területet?
- miért keverték bele Izrael Állam Nagykövetét?
- ki a felelőse ennek?
- mivel kívánják kárpótolni a szólásszabadságukban korlátozott embereket?
Jelen levelet azon kívül, hogy nyíltan közöljük, és kérünk mindenkit, hogy ossza meg, elküldjük a BRFK, a TEK, Orbán Viktor, és titkársága, a parlamenti képviselők, valamint az értesítési listánkban szereplő médiák részére.
Tisztelettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése