2013. október 10., csütörtök

Gyorsan jött, még gyorsabban ment

Csütörtök délután jelentette be Lucsik János, a Sólyom Airwayst tulajdonosa, a Sólyom Holdig tulajdonos -ügyvezetője, hogy a szeptemberi fizetéseket a frissen felvett dolgozók nem kapják meg, mivel a cég már most fizetésképtelen.
Információk szerint a cég, eddig is tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait. A kölcsönök nagy részét Lucsik János adta, de az is kiderült, hogy az ománi befektető gyakorlatilag nem létezik, mivel semmilyen kapcsolatot nem tudtak vele felvenni.
A repülő társaság először augusztusra ígérte a jegyértékesítés megkezdését, de ez hamar álommá vált, és az újabb ígéret év végére szólt.
Már a cég indulásakor óriási problémák mutatkoztak. A vezetők közül senki sem dolgozott nagyobb légitársaságnál, így mondhatjuk a vezetés teljes szakmaiatlanságát.
A tulajdonosok kétes múltja is felvetődött. A cég stratégia teljesen ellentmondott minden épeszű törvénynek, melyből az egyik legdurvább, hogy az első használt Boeingek megvétele után (amik olyan rossz állapotban voltak,hogy vissza kellett küldeni őket szervizre) , már Airbusok megvételéről beszéltek. Az így kialakított vegyes flotta, nagyban növelte volna a cég kiadásait.
A fejetlenség abból is látszott, hogy a vezetés nem tudta pontosan megmondani, milyen költségvetési összeggel rendelkeznek az idei évre. A számadatokat 6 és 12 millió euróra becsülték. A két szám között hatalmas különbség van, ami felelős vezetésnél ekkora mértékben nem térhet el.
Az országnak saját légitársaságra van szüksége, megfelelő irányítással, kihasználva az éppen aktuális lehetőségeket, és kerülve a luxust! Feladatunk kialakítani egy olyan légitársaságot, ami minden magyar állampolgár számára elérhető. A repülés ne számítson kuriózumnak!
Viszont ez a sólyom ahogy jött úgy el is szállt! 
Alföldi Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése