2013. október 18., péntek

A zsidó jövő Európában

a_hülyités_is_határtalan
Egy MTI hír szerint Berlinben a zsidóságról pódium-beszélgetést tartottak „Zsidó jövő Európában” címmel, mely része annak a rendezvénysorozatnak, amit az Európában tapasztalt antiszemitizmus ellen tartanak.
Annyit elárultak, hogy a harmadik legnagyobb létszámú zsidóság a cseppnyi Magyarországon található, de pontos létszámukat nem hozták nyilvánosságra. A hivatalos statisztikából pedig ez nem is egyértelmű, hiszen a mimikri miatt magyarként azonosítják magukat.
Az előadók azzal büszkélkedtek, hogy ez a magyar kormány is felelősnek tartja magát a holokausztban.
zsidoság_felmérésEzt mi is érzékeljük, hiszen hazánkban erőszakos propaganda hadjárat folyik a köztudat ez irányú befolyásolására, azt pedig látjuk, hogy a magyaroktól a legkülönbözőbb módon elvett közpénzekből számolatlanul támogatják a szemitákat közvetlenül és közvetve egyaránt. E pénzek mindenféle kitalált jogcímeken ömlenek az újabbnál-újabb, a magyarság számára azonban bármiféle pozitívumot felmutatni képtelen vagy éppen kifejezetten ellenséges aktivitást kifejtő szervezetecskék, gomba mód szaporodó központok, bizottságok, közösségek, és a túlélők, a túlélők túlélőinek és egyéb leszármazottainak számára. Az emlékhelyektől, emléktábláktól kezdve múzeumok, zsinagógák, és egyéb infrastruktúrák épülnek, vagy telkeket, különböző épületeket adnak át számukra.
pénz_forintMint elmondták a magyarországi antiszemitizmussal vannak ugyan gondjaik, bár kedvező változásokat tapasztalnak, ennek ellenére bírálták a magyar kormány tevékenységét, és pozitív irányba szándékoznak erősíteni identitásukat, melynek az erőltetett holokauszt üzlet inkább csak ártott. Abban azonban egyetértettek, hogy a magyarországi zsidóság gazdasági helyzetét tekintve köszöni, jól van*.
A zsidóság a problémáját most a cigány- és buzi ellenességben, valamint a budapesti Horthy szoborban és a fasiszta és antiszemita oktatásban** látják.
Megjegyezzük mára a nyugati oktatás szerves részét képezi a holokauszt tananyag, melyet nem csak Magyarországon, de más Kelet-Európai*** országban is próbálnak – sikeresen – kikényszeríteni.
Vagyis a már alapjaiban megrendített maradék keresztényi értékek lebontásában látják a megoldást.
Az enyhe holobiznisz célzáson kívül, semmiféle önkritikát nem fogalmaztak meg. Szó nem esett a velük szemben támasztott ellenérzések okairól, épp úgy, ahogyan az általuk erőltetett, közfelháborodást keltő buzifelvonulásokról, sem az általuk is támogatott drog és (most még csak) az egyneműek házasságának legalizálásáról, de legfőképp a Zsidó Enciklopédia által zsidónak tekintett cigányok bűntetteiről sem.
antiszemitizmus_1_Cry-wolfAz előadás sorozat célja, tehát az úgynevezett antiszemitizmus, (melyet gyakorta náci, fasiszta jelzőkkel is illetnek) és a holokauszt-tagadás eltiprása a világon, leginkább Európában, azon belül különösen Magyarországon és Németországban.
Felmerül a kérdés, hogy a felelősségvállalás ilyen nyílt kettős mércével mérése, vagy a pozitív megkülönböztetés, a látványos gazdagodás, és a kifosztottakkal, elnyomottakkal való közösségvállalás teljes hiánya generálta ellenérzések mennyiben segíti e törekvéseiket?

Arató Péter – Szabad Riport Tudósító Iroda

*Holobiznisz szilánkok
zsido_banking(Az elmúlt 5-10 évben drasztikus emelkedésnek indult az új zsinagógák, kisebb hitközösségi, képzési célú épületek építése, felújítása, ezek költségeinek fedezésére a közpénzeken túl, igyekeztek a közadakozásból származó pénzeket is szerezni, különböző alapítványok létrehozásával. (Budapesten csak a nagyobbakból 17db található, a kisebb épületekből, helyiségekből azonban ennek többszöröse.
Mind eközben a hazai templomokra, gyülekezetekre, oktatási és egészségügyi intézményekre, felszereléseikre nem igen jut közpénz, zömmel közadakozásból fejlesztik, vagy hozzák rendbe illetve pótolják épületeiket, felszerelésüket.)
Csendben megjegyezzük, ezen ebül szerzett épületek egy részén nyerészkednek, most éppen (a MAZSIHISZ és a BZSH) 120,768millióért árulnak a megszerzett ingatlanok közül néhányat. 2011-ben a MAZSIHISZ bevétele – saját bevallása szerint – mintegy 3,447milliárd Ft volt.
antiszemitizmus_elleni_harc_konyv01** Az oktatásban is megerősödött a holokultusz terjesztése, mivel már az iskolákban is kötelezővé tették a holoemlékhelyek látogatását és a holokultusz sulykolását. (2000/2001-es Holokauszt emléknap, a holokauszt-tananyagok és történelem órákon, órán kívüli foglalkozások bevezetése az iskolákban, Lauder projekt, stb. (Az akkreditált továbbképzési programok között két holokausztoktatással kapcsolatos program van jelenleg, a Holokauszt Dokumentációs Központ és a Hannah Arendt Egyesület továbbképzései, ezen kívül minden évben egy alkalommal magyar tanárok számára egy két hetes izraeli továbbképzés, melyben eddig már több mint 100 tanár vett részt).antiszemitizmus_Herzl-központ Pályázati felhívás amerikai tanulmányútra holokauszt témában pedagógusok részére budapesti Amerikai Nagykövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös támogatásával.
Pályázat holokauszt és tolerancia oktatási multimédiás tananyagok fejlesztésére [2009-09-23]
Holokauszt emlékév
A Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye – Európai Oktatási Központ létrehozása
Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság – emlékezzünk a romákra is!
2014. szeptember 1-jétől „kiemelt szerepe lesz az emlékezéseknek.
orbán_zsido_tankkönyv***Legyen az iskolai tananyag része a holokauszt, a diákok pedig látogassanak el hazai, illetve külföldi emlékhelyekre – erre vonatkozó protokollumot írt alá szerdán Washingtonban a tanügy-minisztérium, az Amerikai Egyesült Államokbeli Holokauszt Múzeum és a romániai Elie Wiesel Intézet.
Romániának el kell fogadnia történelmét – fogalmazott az eseményen Victor Ponta kormányfő. (2013. október)
forrás: Mazsihisz/Hannah Arendt Egyesület/Kolozsvári Rádió Románia/Wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése