2013. november 9., szombat

Janukovics álmodozik

Jellemző az atlantista csürhe által lefizetett hazudozókra, hogy milyen módszerekkel próbálják befolyásolni a közvéleményt. Janukovics - elárulva azokat, akik hatalomra segítették -, szembefordult Moszkvával, és az EU-ba belépést szorgalmazza. Ennek oka semmi más nem lehet, mint az a hatalmas összeg, amit beígértek az aláíróknak. Politikai szempontból gond van, mert minden igyekezet ellenére - a gázár tartozás mellett - nem sikerült pótolni azt a jelentős mennyiséget, amelyet Ukrajna elfogyaszt. Itt áll az ország a tél előtt úgy, hogy bármelyik pillanatban a kifizetetlen adósság miatt Moszkva elzárhatja a gázcsapokat.
Mit lép erre a politikailag lecsúszott ukrán államvezetés? Nem visszavonulót fúj, hiszen a zsebekbe ígért pénzre szükségük van, hanem elkezdi hülyíteni a népet. Aláír egy szerződést a Shell vállalattal arról, hogy gázkitermelésbe kezdenek Ukrajna területén, sőt Ukrajna gáz exportőr országgá válhat. Hurrá, mondhatja az az ukrán, aki orosz-ellenes, és minél távolabb akar lenni Moszkvától lélekben. Egy kérdés merült fel továbbra is: hogyan akarja Ukrajna biztosítani arra a 3-4 évre a gázt, üzemanyagot és olajat, ameddig a Shell első kútjai elkezdenének termelni? Vajon mennyire fogja érdekelni a 3 év múlva esedékes kitermelés azokat, aki idén készülnek megfagyni a várható gázhiány miatt?
Jellemző ez a hangvétel és ez a stílus a magyar kormányra is. Meglátszik, hogy egy alomból valók mindannyian. Csúsztatások, hazudozások, mindez hatalmas média háttérrel, és mindenki megeszi a rózsaszín maszlagot, közben megfagy, éhen hal, kilakoltatják, tönkremegy, és a stressz miatt 40 évesen elhalálozik stb.. Teszi mindezt a bégető birkák édes tudatlanságában, mert a média azt mondta neki, hogy neked így jó. Ám ezek a társadalmak megértek a pusztulásra, és pusztulni is fognak - mert a természet törvénye nem liberális, és nem is demokrata. Hanem véresen kemény és erőszakos. Elfoglal, belakja, rátelepszik, letipor. Ez a sorsa minden együgyű, konzumidióta, megalkuvó, bégető népnek. Lehet választani, hová akarunk kerülni.
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése