2014. február 16., vasárnap

A Magyar Csapat csak csoportocska?

Végre egy igazi botrányposztszerűség magyar blogban. Szabó Gábor azt állítja, tizedannyi fideszes aktivista sincsen, mint amennyit bemondanak. Kiderül pár kampányszervezési titok.
​Kocsis Máté kampányfőnöke kipakol: hazudnak az aktivisták számáról Szabó Gábor, aki azt mondja, 2011-ben ő volt Kocsis Máté józsefvárosi polgármester helyi népszavazási kampányfőnöke, a kerületben tapasztaltak alapján azt tippeli, igazából tízezer körül lehet a hadrafogható kormánypárti aktivisták száma. Kocsis kampánygépezetének egykori irányítója két éve papíron több, mint 200 kerületi aktivistával számolhatott, de a valóság ennek tizede volt, pedig a nagyvárosokban elvileg még aktívabbak is a párt támogatói.
Szabó ilyeneket mesél:
Én, mint egy egész kerület Kocsis által fullhatalommal fölruházott kampányfőnöke, összesen három standot tudtam minimál-stábbal föltöltve tartani. A szórólapokat postával kellett kivitetni, mert az életben nem ért volna célba, lábak és kezek hiányában. Házalásra, ajtótól-ajtóig kampányra megaztán főleg nem volt senki.
A poszt nem titkolt célja az, hogy biztassa a számháborútól megijedt ellenzéket. Ilyen szövegekkel:
A Kubatov lista hatékonyságát sem kell misztifikálni. Van, abba én sem nézhettem soha, de téma volt. Valós célja egyébként épp az, hogy a nem túl széles aktivista bázist jól lehessen irányítani. Ha nincs túl sok embered, és a Fidesznek nincs több, mint az Összefogásnak, akkor azokat célra kell vezetni. A 10 pontos szimpatizálási erősségi lista is azért ilyen. Kopogtatógyűjtésnél minden erejüket összeszedik az első pár napra – nyugi, éppúgy alkalmaznak diákszövetkezetes srácokat, mint mindenki, meg arra a pár napra képesek megmozgatni a Békemenetesek egy részét is – és rámennek célzottan a 7-es szimpatizálási értéknél magasabbal regisztráltakra. Tőlük begyűjtik a cetliket, lobogtatják a sajtónak, hogy mennyit is sikerült ily hirtelen összeszedni, lám mily erős is a Fidesz. Ezzel persze megintcsak az erő látszatára játszanak. Hisz ha néhány nap alatt simán begyűjtötték a szükségesnél jóval nagyobb számú ajánlást, akkor biztosan marha beágyazottak, hisz ha folytatják, akkor aztán mindenki az Övék lesz, ugyebár. Egy frászt. Ez blöff, ne tessenek bevenni. Nem képesek ugyanis folytatni. Egyrészt lejár a Békemenetesek motivációja, szépen hazamennek, pár nap után hosszú pihenőre. Másrészt meg a tökbiztos szavazókat – ezt jelzi a 7-es fölötti szimpátiaszám – nem kell győzködni: bekopogtat a Vérnarancs, kapja a cetlit, rohanás tovább. Ezt viszont már a 6 és azalatti szimpátiaszámúaknál nem tudják eljátszani.
Csakhogy ettől még nem nőnek az egekbe a többi ellenzéki szervezet esélyei. Én ugyanis beszéltem aktivistaszervezőkkel erről az oldalról, és az a helyzet, hogy ők pont ugyanúgy felfújt számokat mondanak be az ellenség megtévesztésére. Igazából mindenki hazudik az aktivistái számáról, hogy betojassa a másikat, a kérdés csak az, hogy ki hányas szorzót használ.
(cink)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése