2014. február 16., vasárnap

Agydaganatos gyerekükkel tették utcára Hollósiékat


Autóhitele miatt vesztette el házát a debreceni Hollósi család. A végrehajtót és az új tulajt nem érdekelte, hogy fiukat agydaganattal műtötték. A hatalmas bajban az asszony barátnője sietett segítségükre. Hollósi Máté egészségesen született, és a következő tíz évben sem volt semmi baja. A család életében három éve azonban minden megváltozott. Máté megszédült és elesett az iskolában. Az orvosok daganatot fedeztek fel az agyában, meg is műtötték, de a tumornak csak egy részét tudták eltávolítani.
– Nagyon hosszú ideig tartott a lábadozás. Nehezen tudott járni, és újra kellett tanulnia írni, olvasni. Kemoterápiára és különböző kezelésekre vittük, amíg az anyagi lehetőségeink engedték, de sajnos három év alatt mindenünket felemésztette – mondta a Borsnak Veres Ilona, a gyermek édesanyja.
A bajok egymást követték. Autóhitel-tartozásuk miatt elárverezték a házukat. Éppen akkor lakoltatták ki őket augusztusban, amikor Máté a legrosszabb állapotban volt, és tudták, hogy újra műteni kell.
– Kérdeztük a végrehajtót, hogy a műtét után hová visszük haza a gyereket gyógyulni. Ez sem őt, sem a házunk új tulajdonosát nem hatotta meg. Azt mondták, ne érveljek a gyerekkel. Az autót és a házat is vitték, és még maradt két és fél millió forint tartozásunk – tette hozzá az anyuka.
Csaknem utcára kerültek a beteg kisfiúval együtt. Végül az anya barátnője, Juhász Ildikó mentette meg őket. Felajánlotta saját házát a családnak, ő pedig a kert végébe, a melléképületbe húzódott.
Máté korához képest bölcs kisfiú, tűri a fájdalmakat, és nagyon szeretne meggyógyulni. Egyelőre nem járhat iskolába, ezért lemaradt a tanulásban. A családnak szüksége lenne egy magántanárra, aki foglalkozik vele, és egy gyógytornászra, aki segíti a felépülésben. Anyagi nehézségeik miatt egyiket sem tudják fedezni.
– Férjem épületburkoló, én pedig nem tudok dolgozni, mert nem hagyhatom egyedül Mátét. Minden segítség sokat jelent számunkra – sóhajt az anya.
(bors)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése