2014. február 5., szerda

A nyugat pánikkeltésre használná a téli olimpiát

A téli olimpia kezdetének közeledtével Szocsi nemzetközi szinten a figyelem középpontjába került, különösen azután, hogy egy dagesztáni terrorista csoport magára vállalta a december 29.-én és 30.-án Volgográdban történt öngyilkos robbantásokat és újabb célpontokat nevezett meg.
Tény, hogy a terrorista csoportok általában nem jelentik be előre a valós célpontokat, amiket bizonyos időn belül támadás alá vesznek, - különösen nem akkor, ha a támadást sikeresen akarják végrehajtani. A szocsi téli olimpia kapcsán viszont több ilyen fenyegetésről is tudni. Emiatt az olimpia biztonságát több mint 70 ezer fős belügyi gárda biztosítja, így a fokozottan védett területeken eleve lehetetlen bármilyen terrorista támadás. Arra azonban alkalmas a fenyegetés, hogy a közvélemény figyelmét erre irányítsák, pánikot keltsenek.
Annak ellenére, hogy a biztonságra 70 ezer fegyveres ügyel, az őrzött területeken kívül lehetetlen garantálni, hogy ne történjenek újabb öngyilkos bombatámadások. Ebben az esetben a dagesztáni terrorista csoportok újra az Oroszország területi egységét fenyegető szeparatizmusra irányíthatják a média figyelmét. Nem kérdéses, hogy részben ez a terroristák célja: a nyugat mindent megadna azért, hogy a nemzetközi média Oroszországtól függetlenedni vágyó területekkel kezdjen foglalkozni, hogy a hazai gondokról elterelje a figyelmet.
Csakhogy egy valamiben alapvetően különbözik a két térség: míg Oroszországban a szeparatizmust szinte kizárólag a nyugat által pénzelt terroristák képviselik és semmilyen jogos, belső mozgatórugóval nem rendelkeznek, az Európai Unióban jelen lévő szeparatizmus (ők "euroszkepticizmusnak" hívják) valaha független nemzetek jogos követelése, ami előbb vagy utóbb - bármennyire is el akarják folytani - utat tör magának.

http://www.hidfo.net/2014/02/05/nyugat-panikkeltesre-hasznalna-teli-olimpiat


Amikor az oroszok megkapták a téli olimpia rendezési jogát, már akkor lehetett tudni, hogy ebből nagy gáz lesz, mert Amerika és a sok erkölcsöt nem ismerő, abortuszt és eutanáziát alkalmazó, azonos neműek házasságát elfogadó cionbérenc ország mindent elkövet, hogy lejárassák az oroszokat és ebben már fél sikert elértek. De végső következtetést csak az olimpia után tudunk mondani, de a mégnagyobb botrányok még hátra vannak, mivel teljes erőbedobbással, teljes odaadással két Urat nem lehet szolgálni.
Egy másik gondolat erejéig, eszembe jutott, annyi részre szakadjon szét Szaúd-Arábia és szövetségeseik ahány ország belügyébe ártotta magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése