2014. február 14., péntek

Brit kiképzőtisztek készítik fel az ukrán felforgatókat

A Baltikum nacionalista szervezetei megállapodtak egy nemzetközi tanács létrehozásáról, ami úgymond "Ukrajnát támogatná", - olyan ez, mint a "Szíria Barátai" konferencia, amin Szíria összes ellensége összeült tanácsozni.
A Baltikum nacionalistái most egy "független" szervezetet hoznának létre, ami "hiteles tájékoztatást ad" Európa számára a valós ukrán helyzetről. Valójában egy újabb nemzetközi paktum létrejöttének lehetünk tanúi, ami felgyorsítaná Ukrajna etnikai/nemzetiségi alapon történő szétszakítását.
A tanács egyelőre Lettország Nemzeti Szövetségéből, a Litván Nemzeti Unióból és Észtország Konzervatív Néppártjából áll, akik megállapodtak egy közös médiafelület létrehozásáról, amin Ukrajnával kapcsolatos híreket fognak közölni. Ennek az együttműködésnek egyben az is célja, hogy az Ukrajnában gyújtogató és a rendőrökkel utcai harcot folytató nemzeti radikálisoknak anyagi támogatást biztosítson.
Ez a "tanács" nem csak médiafelületet és támogatást biztosít az ukrán nemzeti radikálisok számára, de lehetővé teszi, hogy a felforgatók még radikálisabban, még több erőszakkal léphessenek fel Ukrajnában, mert a számonkérés elől balti szövetségeseikhez menekülhetnek.
Az Oroszország hangja szerint a balti nemzeti radikális csoportok támogatásaként brit kiképzők is jelen vannak a három országban, akik a későbbiekben kiképzésben részesítenék az ide menekülő ukrán felforgatókat is.
A litván szervezet 43000 euróval támogatja a Majdan aktivistáit, valamit arról is újabb hírek láttak napvilágot, hogy az összecsapásokban megsebesült aktivisták Litvániában részesülnek orvosi ellátásban. Ez a fedőtörténet akarja magyarázni, miért vannak az ukrán nacionalisták több hetet-hónapot Litvániában, ahol valójában brit kiképző tisztektől gyors felkészítésben részesülnek.

http://www.hidfo.net/2014/02/14/brit-kikepzotisztek-keszitik-fel-az-ukran-felforgatokat



Merkel is részt vesz Ukrajna felforgatásában


Angela Merkel német kancellár február 18-án Berlinben találkozik az ukrán "ellenzék" vezetőivel. Annak az ellenzéknek a vezetőivel, ami mostanra több rendőr, egy bíró haláláért felelős, miközben rendszeresen fenyegetik a hatóságokat atomerőművek elleni terrortámadásokkal.
A német kancellár sajtóértesülések szerint a héten többször is telefonált Viktor Janukovics ukrán elnökkel, és többek közt "felszólította, hogy ne alkalmazzon erőszakot a tüntetők ellen". A beszélgetés érdekes lehetett, - ha Janukovics nem is tette le a telefont, azt bizonyára megkérdezhette, merre vannak a német nemzetbiztonsági hivatal által tavaly év végén toborzott, ukránul, oroszul tudó európai állampolgárok, mert a Berkut alakulatai által összefogott terroristák bizony nem nagyon tudnak ukránul. Igaz, magyarul se mindig tudnak, pedig magyar papírokkal jutnak be az országba.
Elképzelni is nehéz, mit mondhat egy agresszor ország kancellárja a részben általuk felforgatott ország államfőjének. Bizonyára nem a hogyléte felől érdeklődött. Talán ultimátumot adott és közölte, vegyenek példát a német népről holokausztozásban?

http://www.hidfo.net/2014/02/14/merkel-reszt-vesz-ukrajna-felforgatasaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése