2014. február 14., péntek

Soros György foga is beletörhet a dagesztáni felforgatásba

Az Invesztyija újság szerint az orosz igazságügyi minisztérium fokozott erőket mozgósít arra, hogy az esetleges külföldi felforgatók vagyonát lefoglalják. Ennek érdekében jogi reformot terjesztett elő a minisztérium, miszerint a karhatalomnak jogában áll majd azonnal lefoglalni a feltételezett bűnözők teljes vagyonát a bíróság közvetlen utasítására, nem lesz szükségük más, pusztán adminisztratív jellegű engedélyeztetésre.
A reformjavaslat szerint Oroszország így segítené elő a nemzetközi terrorizmus elleni harcot, illetve a terrorista szervezetek pénzügyi támogatásainak felszámolását. A törvény biztosítaná, hogy más országok kérelmezésére az orosz hatóságok azonnal lefoglaljanak egyes magánvagyonokat.
Valójában ezzel a reformmal Oroszország magát védelmezi az új állampolgársági törvény jelentette veszélyekkel szemben. Moszkva a közelmúltban engedélyezte, hogy aki 10 millió rubelnél nagyobb befektetést eszközöl az országban, megvehesse az állampolgárságot is, - ami magában hordozza annak kockázatát, hogy a nyugati világ milliárdosai a kedvezőbb adózás miatt Moszkvában akarják majd parkoltatni a pénzüket.
Az Igazságügyi Minisztérium tervezete azonban lehetővé tenné, hogy bárkinek a magánvagyonát lefoglalják, ehhez mindössze meg kell gyanúsítani terrorista szervezetek támogatásával (ami a Dagesztánban zajló felforgatás miatt nem lesz nehéz). Oroszország az új szabályozásnak köszönhetően a világ legnagyobb pénzforgalmi központjává léphet elő, de a kormány következetesen kiszűri azokat a befektetőket, akik felforgatási céllal vinnék vagyonukat az országba.
Aligha lehetséges emiatt, hogy a Soros György féle söpredék is nyílt felforgatásba kezdhessen. Sorosnak eddig is komoly problémákat okozott a csecsen terroristák Grúzián keresztül támogatása, a reformjavaslat szerint a hatóságok nemsokára azonnal lefoglalhatnák a teljes magánvagyonát, ha kedve támadna más szeparatista szervezeteket pénzelni.

http://www.hidfo.net/2014/02/14/soros-gyorgy-foga-beletorhet-dagesztani-felforgatasba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése