2014. május 4., vasárnap

Az amerikaiak elítélik a kormányt

Mai jelentése az Egyesült Államok-béli Ipsos közvélemény kutatónak, hogy az USA lakosságának 60%-a elítéli a kormány tetteit, és azon az állásponton van, hogy nem szabad beavatkozni az orosz-ukrán ügyekbe. Az amerikaiak követelik John Kerry lemondását. Szerintük az amerikai külügy minden utóbbi helyzetben helytelenül járt el.
Az Ipsos ilyen irányú jelentése két dolgot takarhat. Az egyik, hogy ez már egy nagyon-nagyon kozmetikázott adat, és a valóság sokkal rosszabb - rájuk nézve. A másik súlyosabb ok, hogy elkezdik felkészíteni a közvéleményt arra, miért kell otthagyni Ukrajnát. Az orosz hadsereg pár apróságot villantott fel technikai állományából az elmúlt időben. Olyan szintű meglepetéseket okozva, hogy az amerikai elhárításnál hullanak a fejek. Erre a háborúra nincs felkészülve egy olyan USA, amely újra vesztesként fejez be éppen két nyílt (és másik két titkos) háborút.
Előállt egy helyzet, ahol az emberek erkölcsileg az oroszok mellett állnak ki, a népi ellenállás rettentően kemény, a harcok kimenetele a nyugat számára reménytelen, és az orosz technikai eszközök sokkolták az USA hadvezetést. Ebből a kilátástalan helyzetből nagyon gyorsan kiutat kell keresni. Valószínű, hogy az USA újra a demokratikus köntös mögé akar bújni, és ráfogni a társadalomra, azért hagyjuk Ukrajnát, mert a nép ezt akarja. Különben egy ilyen közvélemény kutatási eredmény soha nem láthatna napvilágot

http://www.hidfo.net/2014/05/04/az-amerikaiak-elitelik-kormanyt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése