2014. május 18., vasárnap

Dél-Kelet-Ukrajnában helyezkedik a cionizmus - a győztes oldalra állnak


Avigdor Eskin, izraeli újságíró és emberi jogi aktivista szerint zsidók is részt vesznek a kelet-ukrajnai területek védelmében és harcolnak a kijevi junta ellen.
Tekintsük végig pár részletet, miért kell ma mentegetőzniük, mi az, ami miatt ezt nyilvánosan hangoztatni kell. Az elmúlt hónapokban azt láthattuk, hogy zsidó szervezetek folyamatosan a kijevi junta mellett léptek fel, nyíltan támogatták az illegitim kormányt. Először zsoldosokkal részt vettek a harcokban Kijev főterén, részt vettek az ukrán kormány eltávolításában. A Zsidó Ügynökség is segítséget küldött, hivatalosan az ukrajnai zsidó közösségek védelmére. Később egy rabbi a Jobb Szektor tagjaival pózolt, - felhőtlen volt az együttműködés, ameddig a Jobb Szektor az oroszellenességgel volt elfoglalva. Izrael állam támogatta a kijevi bábkormányt, és tudni lehetett, hogy részt vettek az ukrán kormányt eltávolító szélsőjobboldal szervezésében. Később zsidó származású elnök, miniszterek jutottak fontos pozíciókba, a Jobb Szektor tagjai pedig helyet kaptak Kijev újonnan felállított fegyveres erőiben.
Mostanra azonban már látszanak a problémák, nem mennek olyan simán a dolgok. A felhőtlen együttműködésnek vége lett, a zsidóságot menteni kell. A közvélemény ugyanis nagyon keményen zsidóellenes lett, mivel a kijevi junta összes vezetője vagy zsidó, vagy épp most költözött haza Washingtonból. Az összes kinevezett oligarcha, akik most "területeket" kaptak, mind zsidó, sőt a nyugatról sebtében beprotezsált cégtulajdonosok is. A délkeleti ipari régiók élére nem az utcai harcosok közül kerültek emberek, hanem Svájcból hazahívott pénzembert nevezett ki a kijevi junta. A Donyeck régió élére egy ukrán-izraeli kettős állampolgárt neveztek ki (Igor Kolomojszki), aki mindeddig Svájcból mozgatta nemzetközi cégbirodalmát. Lassan kiderült, hogy minden szinten, a felbujtóktól az utcán lövöldözőkig, a parlamentbe beférkőzött bukott politikusoktól az üzletelőkig mindenki cionista. Csoda, hogy a közvélemény ezt látva rövid idő alatt teljesen zsidóellenes lett? Ezen nem lehet csodálkozni.
Hídfő.net | Zsidó kormányzó UkrajnábanIgor Kolomojszki és Szergej Taruta. Kijev izraeli kettős állampolgárokat helyezett volna a dél-keleti ipari régiók élére
Időközben fordult a kocka, és úgy tűnik, hogy jelenleg Moszkva sokkal jobban áll ebben a "sakkmérkőzésben", mint a nyugat. A Kijevbe küldött izraelieknek menteniük kellett a menthetőt. Rendkívül gyorsan kitaláltak mindenféle mondvacsinált szervezetet, fedőszervezetek alatt most a dél-kelet-ukrajnai felkelők mellett lépnek fel ugyanazok az izraeli zsoldosok, akik korábban a Jobb Szektort támogatták. Az izraeli média szerint ezek elszigetelt magán kezdeményezések. Az Alia Zászlóalj - így hívják állítólag ezt a csoportot - "spontán szerveződő civil csoport". Nem katonák hivatalosan, de az izraeli média szerint "kiképzett harcosok".
Csakhogy eddig a felkelők egyet sem láttak sehol. Sem Odesszában, sem Kramatorszkban. Sehol a harcok környékén az állítólagos Alia Zászlóalj nem jelent meg. Az újságíró szerint ők még csak békésen tüntetnek az oroszokkal együtt. Ott vannak és figyelnek, és harcolnak is majd ha kell. Ők a "békével harcolnak". Nem lehetnek kétségeink afelől, hogy ezek a "spontán szerveződő" csoportok mi célból vannak ott. A dél-kelet-ukrajnai felkelésekből a külföldi riporterek számára az egyik első dolog, ami feltűnik, az szintén a zsidóellenesség. Több helyen is eleve abból az okból kezdődtek meg a tüntetések, mert az emberek nem fogadták el a Kijev által kinevezett, nyugatról épp most hazaérkező zsidó kormányzót. Igor Kolomojszki, és Szergej Taruta kinevezése azonnal spontán tüntetéseket váltott ki, ezzel kezdődtek az események az azóta már függetlenné vált Donyeck régióban, ahol azóta abszolút többségbe került az antiszemitizmus. Épp a zsidóellenes fegyveres csoportokat védené meg az "Alia Zászlóalj"?
Szó nincs semmi ilyesmiről. Ha valóban ott vannak a korábban Kijevben harcoló izraeli fegyveresek, azok amiatt vannak ott, hogy biztosítsák maguknak a gazdasági érdekeltségeket arra az időszakra, mikor Kelet-Ukrajna már stabilan orosz terület lesz. Dél-Kelet-Ukrajnában pont akkora az antiszemitizmus (ha nem nagyobb) mint a Jobb Szektor által uralt területeken, - viszont Dél-Kelet-Ukrajnában jóval több palagáz van a föld alatt, a káoszban pedig tisztázatlan az ásványkincsekben gazdag területek hovatartozása. Ha most nem biztosítanak be maguknak néhány nyersanyaglelőhelyet, nettó veszteséggel jönnek ki az ukrán konfliktusból, mert a donyecki emberek olyan mértékben utálják a zsidókat, hogy az új kormányzóval már nem tudnának kialkudni semmilyen jó pozíciót. Mindezt önzetlen védelemként, segítségként beállítani? Egyszerű hazugság.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése