2014. június 17., kedd

A Luhanszk melletti Metalliszt falut ért mai tüzérségi tűz következtében meghalt két orosz újságiró.

tévés
A VGTRK tudósitója Igor Kornyeljuk és hangmérnöke a falut ért támadás következtében súlyos sebeket kaptak. A tecnikus a helyszinen életét vesztette, Kornyeljuk a kórházban halt bele sérüléseibe.
Az alábbi videon az a robbanás látható, amely vesztüket okozta
A gránátok több helybéli civilt is súlyosan megsebesitettek. A falu körüli harcokban a milicisták végeztek öt latorral, és elpusztitottak három ellenséges tankot. Jelentések szerint a bűnbanda egyik parancsnoka az egyik harckocsiban önmagával végzett egy kézigránáttal.
Kramatorszkot ma ismét tüzérségi tűz érte. A tegnapi támadás nyomán megrongálódott egyik elektromos transzformátortelepet éppenhogycsak megjavitották, mire jött az újabb tüzérségi támadás.
A népi milicia közlése szerint a helyi tüdőkórházat érte egy telitalálat. A robbanás tiz civilt megölt, tizen pedig súlyosan megsebesültek.
Mariupolba a hirek szerint öt autóbusznyi jobbszektoros érkezett, és válogatás nélkül lelőnek mindenkit, aki az útjukba kerül. A hirforrás azonnali nemzetközi segitségért könyörög.


Ma délután magyar idő szerint három órakor a Poltava-régió Iszkovci falu határában felrobbantották az Urengoj-Pomari-Ungvár gázvezetéket. (“Testvériség” gázvezeték)
Szemtanúk szerint a nem kicsi robbanás után majd’ 200 méteres lángoszloppal ég a vezetékből kiömlő gáz. Mint arról a Bal-Rad is beszámolt akkoriban, május elején Ivano-Frankovsz-régió területén robbantották fel több helyen is ugyanezt a csövet. Hozzáértők szerint legalább egy hét, mire kijavitják a sérült csőszakaszt.

(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése