2014. június 17., kedd

Az USA újabb lebegő ócskavasat küld Európába

Megérkezett a spanyol kikötőkbe a USS Ross, az amerikai haditengerészet egy rombolója, ami a NATO európai rakétarendszerének sarokköve lesz. A rotai kikötőben a USS Ross csatlakozik a Donald Cook vezette flottához, mindegyik Aegis fegyver- és radarrendszerrel van felszerelve. Az USA 6. flottája a Spanyolország melletti déli vizeken állomásozik, míg egy nagyobb flottát vonnak össze.
USS Ross. Újabb munka a katonai pszichológusnak.
Az USA azzal indokolja a flotta jelenlétét Európában, hogy NATO szövetségesként kötelessége megvédeni az európai országokat. Az amerikaiak által vizionált veszély Moszkva, - az orosz terjeszkedésre hivatkozva terjeszkedik a NATO Kelet-Európában. A logikában ott van a hiba, hogy a közelmúltban láthatóvá vált, még ha lenne is katonai expanziós veszély Moszkva felől, a NATO Aegis rendszere alkalmatlan a NATO tagállamok megvédésére. Korábban a USS Donald Cookot a Fekete-tengerre vezényelték, a hajó a legmodernebbnek számító Aegis rendszerrel volt felszerelve. Az orosz légierő egyetlen, korszerűtlen vadászgépe elég volt ahhoz, hogy az egekbe magasztalt Aegis rendszer és a NATO flotta egyik legmodernebb egysége ócskavasként sodródjon a vízen.
A USS Donald Cook április 10-től tartózkodott a Fekete-tengeren, ahol az orosz légierő egy Szu-24-es vadászgépe hajtott végre figyelmeztető rárepüléseket. Másfél órán keresztül tucatnyi alkalommal közelítette meg az amerikai hajót, aminek az orosz gép zavaró-berendezése miatt semmilyen elektronikája nem működött. Az esetet követően a Donald Cook visszatért egy romániai kikötőbe, ahol új legénységet kapott, mert az előző gárda egy az egyben beadta a lemondását. A sokkos állapotban lévő legénységet pedig az amerikai haditengerészet pszichológusaival kellett kezeltetni, mély nyomot hagyott az a másfél óra, amiben a nyugat legmodernebb harceszközével ócskavasként sodródtak a vízen.
Vagyis védelmi szempontból teljesen fölösleges újabb Aegis rendszert küldeni Európába. Ha valós veszély fenyegetne, nem egy, hanem két ócskavas fog úszni a Fekete-tengeren, - összesen ennyi a jelentősége. Az amerikai flotta jelenléte nem védelmi jellegű, és még csak nem is Oroszországra nyomásgyakorlás, hanem a kiugrási kísérletek előtt álló kelet-európai országok megfélemlítése. Ha valós fenyegetés ellen akarnak felkészülni a kelet-európai országok, akkor inkább azokat a fegyverrendszereket kell beszerezni, amik bizonyítottan hasznavehetetlen ócskavasat csinálnak az amerikai csúcstechnológiából. Mert Kelet-Európában csak egy veszélyforrás van, és az nem a megalapítása óta a szomszédunkban lévő Moszkva, hanem a Föld túlsó feléből fegyveres erőt nyakunkra küldő Amerikai Egyesült Államok.

http://www.hidfo.net/2014/06/17/az-usa-ujabb-lebego-ocskavasat-kuld-europaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése