2014. június 17., kedd

SZÖVETSÉGKÖTÉS és háború Donbasszban, idegeskedés Kijevben

Ma délelőtt Luhanszkban Valerij Bolotov bejelentette, hogy foglyul ejtett az LNK-miliciája öt zsoldost.
Közöttük egy feltehetőleg a Baltikumból származó nőt, aki mesterlövészként gyilkolászgatott Donbasszban, jó napi apanázsért. Vele együtt idáig három nőstényzsoldost kaptak el idáig Újoroszországban, akik mesterlövészekként keresték a mindennapi betevőt Donbasszban. Most-vélhetően-egy időre kivonják a forgalomból a tüzelő szukákat!
sn
Egy számunkra is meglepő bejelentés hangzott el ma Moszkvában
Szövetségi szerződést írt alá a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság – közölte ma délelőtt Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság.
Donbasszt amelyben polgárháború zajlik, “meg kell tisztítani a kijevi hiénaklán fegyveres bandáitól”.
Az orosz állami hírügynökségnek Moszkvában adott interjújában Pusilin népköztársaságok szövetségének nevezte a két megye összefogását, és meggyőződését fejezte ki, hogy tekintettel a Dombasszban zajló eseményekre, a jövőben újabb köztársaságok csatlakoznak majd szövetségükhöz.
Pusilin szavai szerint a Donyecki-és a Luhanszki Népköztársaság programja számos tekintetben egybeesik, ezért több minisztériumuk együtt fog működni.
Most a legfőbb feladatnak a népköztársaságok területének megtisztítását tartja a kijevi latorhatalom hatalom fegyveres bandáitól. Szerinte ezért meg kell erősíteni az útellenőrző pontokat, önkéntes alakulatokat kell létrehozni. Mindamellett cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint döntés született volna egy reguláris hadsereg felállításáról.
Kizárta, hogy a jelenlegi helyzetben közvetlen tárgyalásokat kezdenének a kijevi hatóságokkal. Az ilyen, közvetítők nélküli tárgyalások bűncselekménynek fognak minősülni.
Alekekszejevszkoje falu közelében Újoroszország erői megtámadták a kijevi horda egyik megerősitett ellenőrző pontját. Valójában csak egy kis zaklatásnak szánták a dolgot, de “nagy durranás” lett belőle. Nem is sejtették, hogy hadianyagot is tárol arrafelé a latorhad. Miután a milicisták magukhoz tértek a robbanás miatti kábulatból, a szörnyű ordibálásból azt vették ki, hogy nekik ott már tennivalójuk nincs. Láttak egy csomó kinyúlt alakot-azokon már a Jóisten se tudna segiteni-az orditozó sebesülteken meg képzettség hiányában nem tudtak. Néhány milicista fájlalta a fülét a robbanás után, de egyéb bajuk nem esett.
Mariupol közelében Sztarij Krim határában a zsoldosok támadtak meg egy a milicisták által “üzemeltetett” ellenőrző pontot. Mindez reggel történt. A donbassziak segitségkérés gyanánt négy vörös rakétát lőttek fel. Ezt látván a “nemzethy” gárda eliszkolt a helyszinről. Viszont két milicista megsebesült.
A “gázháború” miatt Jacenyjukék elrendelték Kijevben (is) az éjszakai közvilágitás gyéritését. Mariupolban pedig egy gyors kalkuláció után Ahmetov hiéna gazdasági igazgatója arra a következtetésre jutott, hogy közel a vég. Csak Mariupol acélüzemei napi 16 millió köbméter gázt égetnek el. Ha ezt nem tudják beszerezni, vége a jó világnak! Ha be tudják mégis-de drágábban-akkor pedig az eddigi versenyelőnyük vész oda! Úgyhogy a boltot akkor is kénytelenek lesznek bezárni!
De hogy Valcmanék Kijevben tovább idegeskedjenek, Oroszország azonnal leállitotta az ukrán krumpli importját.
vödör
Ez pedig Európa legnagyobb burgonyatermesztő országára-Ukrajnára-nézve igencsak rossz előjel. A másik oldalról meg az EU akarja korlátozni a cukorrépatermesztést, és a cukorgyártást! (Milyen ismerős ez nekünk magyaroknak!)
De legalább a Bhegin Say is profitálhat a Majdanból! Eddig csak beletettek az üzletbe-ezután már szeretnének belőle ki is venni!
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése