2014. június 17., kedd

Megerősítik az orosz határokat

Miután két alkalommal megsértette az orosz határt az ukrán szárazföldi haderő, valamint egy alkalommal a légierő, Vlagyimír Putyin utasítást adott rá, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket, hogy mindez többet ne fordulhasson elő.
 Panszírr-Sz1 légvédelmi egységek útban az ukrán határvonal felé
A fényképek tanulsága szerint a "megfelelő intézkedések" éppen útban vannak az ukrán határvonal felé. Panszír-Sz1 légvédelmi komplexumok tartanak az érintett régióba. Olyan oroszországi területekről, ahol nem védenek városokat vagy ipari központokat, megkezdték több S-400 komplexum áttelepítését is. Putyin elnök nyomatékosan kijelentette, nem lesz több ilyen eset, nemsokára tesznek is róla, hogy ne legyen.
A hadgyakorlatra felkészülő Su-27-esek
Eközben a nyugati végnek tekintett Kalinyingrádi régióban látvány-hadgyakorlatba kezdtek az oroszok, mindegy kis ízelítőt adva belőle, mi vár a nyugatra, ha nagyon kötözködne. A balti flotta és a légierő összehangolt védelmi manővereket és színlelt ellentámadásokat hajtanak végre. Mindez válasz a balti államokban magtartott NATO hadgyakorlatra. A különbség csak annyi, hogy amíg a balti államoknak ez egy anyagi csőd és az odatelepített külföldiek is nyűglődnek, addig az oroszoknak mindez egy jó kis szórakozás, ami senkit sem érdekel mennyibe is kerül.

http://www.hidfo.net/2014/06/17/megerositik-az-orosz-hatarokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése