2014. június 15., vasárnap

Már a diplomácia frontján is kezdődik a háború

Karlovka Marinszkovo térségében a DNR erői megállitották, és szoritják visszafelé a Krasznoarmejszk ellen inditott zsoldostámadást.
Az ENSZ BT nyugati tagjai: Nagy-Britannia, USA, Franciaország elutasitotta, hogy a BT foglalkozzon a tegnapi kijevi incidenssel, amikoris megtámadták fasiszta elemek az orosz nagykövetség épületét.
Viszont az a furcsa helyzet alakult ki Mariupolban, hogy ma délelőtt a “terroristák” tegnapelőtti megsemmisitését követően prolongálni kellett az akciót. A magyar idő szerint délután kettő óra tájban véget ért lövöldözés után nyolc halott milicistát találtak, mig a “nemzethy” 31 latorja már nem fog jelentkezni a zsoldért.
A jelenleg is Mariupolban tartózkodó Makszim Ravreba szerint még igy sem tudták a fenevadak teljes mértékben eluralni a várost, hiszen még mindig vannak ott donbasszi erők.
Ravreba azt a meglepő hirt is közölte, hogy ma reggel a város mellett ukrán határőrök RPG-vel belelőttek egy kijevi konvojba, és megöltek három “nemzethy” gárdistát. Hogy a “baráti tüzet mi váltotta ki?-még nem tudni.
A RIA Novoszty hirügynökség ma megerősitette a Gorlovka fölött tegnap lelőtt SzU-24-es repülőgép történetét. A gép személyzete a város egyik kórházában van.
Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap késő este “szűk körben” valóságos ultimátumot fogalmazott meg Kijev és nyugati felbujtói számára. Fizetnek Oroszországnak az elhasznált gázért?-vagy sem? Ha nem fizetnek?-nincs gáz!
Ha pedig Ukrajna társul az EU-val, Oroszország azonnal SAJÁT PIACAI ÉS GAZDASÁGA VÉDELME ÉRDEKÉBEN lehúzza a rolót az eddig vámmentes ukrán export előtt.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése