2014. június 15., vasárnap

Ősszeütközés Marjupolban: így hazudik Kijev és a nyugati média

Az összes nyugati média tele volt azzal a hírrel, hogy az ukrán hadsereg elfoglalta Marjupolt. Ezt minden híradásban többször elmondták, - hírből azonban egy szó sem volt igaz.
Pénteken ( a hír bejelentése után délután 3:30-kor) az orosz sajtó egy helyszínen tartózkodó munkatársa riportot készített a város egyik képviselőtestületi vezetőjével, aki elmondta, hogy Marjupol éppen nyugodt. Volt összetűzés egy ellenőrző pontnál, több védő is elesett, de a Nemzeti Gárda visszavonult a város melletti reptérre. Onnan néha 100 vagy 200 fős csoportok be-be törnek a városba, lőnek mindenre, amire lehet, aztán visszavonulnak a reptérre. Amikor a kijevi junta részéről megtörtént a bejelentés, majd órákkal később éppen ellentétes videok és fotók kerültek az internetre, a kormány módosította a hírt arra, hogy csak a város központját foglalták el (a módosítással persze a nyugati média már nem foglalkozott - az eredeti hírt adták mindenhol, még az ukrán médiákban is). Azonban ez sem volt igaz, mert az a csoport, aki bejutott a város közepére, erős ellenállásba ütközött, majd visszavonultak ők is a reptérre.
Így végezte a rajtaütés Mariupolban
A város első embere azt is elmondta, hogy gyógyszer- és kötszerhiány van, de a fegyver is kevés. A milícia erő felett védekezik. Rengeteg jelentkező lenne a helyi védelmi erőkbe, de nem tudnak fegyvert adni nekik, mert nincs. A város ostromgyűrűben van, semmit sem sikerült eddig bejuttatni. Várják, hogy valamelyik közeli nagyváros segítséget küld, és áttörik az ostromgyűrűt. 
Így dologzik a kijevi junta propagandája - sorozatosan a tényekkel ellentétesen hazudnak. Foszforbombákkal bombáznak civileket, nőket és gyerekeket ölnek, majd a bizonyító erejű felvételek ellenére egyszerűen letagadnak mindent. Nyugati újságíró számolt be róla, hogy halottakat látott, több tucat elesett nemzeti gárdást, akik fel voltak boncolva, szervek hiányoztak belőlük láthatóan. Még a halálukat is tagadja a kijevi junta, nemhogy a szervkereskedelmet - mert ez nyilván eről szól - hatalmas pénzekért. Ezek az emberek többet érnek holtan mint élve a kijevi juntának. Az sem véletlen, hogy már lázadás közeli állapotok uralkodnak a Nemzeti Gárdában. Folyamatosan hazudnak - éppen ezért a nyugati médiában megjelenő hírekkel semmilyen szinten sem kell foglalkozni.


http://www.hidfo.net/2014/06/15/osszeutkozes-marjupolban-igy-hazudik-kijev-es-nyugati-media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése