2014. június 29., vasárnap

Nyugodt éjszaka Donbasszban



reggelijelentés
“Meglepően” csendes, már-már nyugodt volt a tegnapról-mára virradó éjszaka Donbasszban.
Voltak itt-ott ágyúlövések és robbanások hangjai, meg időközönként egy-egy sorozat is hallatszott, de ezeket leszámitva az utóbbi két hónap legcsendesebb éjszakájának mondható a most magunk mögött hagyott.
Krasznyij Limanyban meglepetés érte azokat a lakókat, akik csalódottságukban nyitva hagyták a vizcsapot. Az éjszaka ugyanis befejeződött a központi szivattyútelep javitása, és a város nagyobbik részében ismét helyreállt a vizszolgáltatás.
A luhanszki repülőtéren körbezárt és teljesen demoralizált-kiéhezett lembergi desszantosok “könyörgőre” fogták a dolgot. A megadás lehetősége felől érdeklődnek a miliciánál. A mai napon fordulat is lehetséges a makacsságukban. Hangulatukat valószinűleg tovább rontotta, hogy tegnap késő délután aknavetőből kétszer is belőtt a milicia-már csak tartva magát a szokásokhoz.
Tegnap estére az orosz területen fekvő Gukovonál befejeződött a “böngészés”. Tucatnyi fel nem robbant aknavető gránátra leltek a “kincsvadászok”-amelyeket a szomszédból lőttek át Oroszország területére. Az ismert robbanásokkal együtt legkevesebb tizenöt átlövés érte ebben a térségben Oroszország területét.


https://balrad.wordpress.com/2014/06/29/nyugodt-ejszaka-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése