2014. június 29., vasárnap

Poroshenko végre belátta - Ukrajna nem győzhet

A francia Le Figaro lapnak adott interjúban Porosenko Ukrajna jelenlegi elnöke (csalással hatalomba helyezett atlantista milliárdos) elismerte, Ukrajna soha nem nyerheti meg a háborút a keleti régiókban. Hatalmas hibának nevezte az ukrán kormány azon döntését, amikor betiltotta az orosz nyelvet. Az akkori kormány nem számolt a következményekkel, és ez most nagyon sok ember életébe kerül. Az interjúban kifejtette, hogy a háborúnak csak akkor lehet vége, ha sikerül elfogadtatnia az új ukrán vezetésnek magát a keleti régiók oroszaival. Ha hisznek neki, és elhiszik, hogy valóban békét akar. Ha Moszkva is elfogadja a béketervet, megakadályozza, hogy további fegyverszállítmányok jussanak át a határon, és együttműködik egy valódi béketerv kivitelezésében, ENSZ határozatokkal, EBESZ megfigyelőkkel, ha kell ENSZ közös csapatok bevonásával.
Hídfő.net | Klicsko, Poroshenko, Kerry, JacenyukKlicsko, Poroshenko, Kerry, Jacenyuk, mindenki aki ebben a játékban nem számít.
Ezek mind szép szavak. A valóság az, hogy Poroshenkó egyoldalú fegyverszünetének életbelépése után a kijevi junta hadserege nehéztüzérséggel kezdett lőni több várost, sok civil halálát okozva. Ha Ukrajna elveszti a kelet-ukrajnai orosz többségű területeket (ami valójában már elvesztett), a nyugatnak Ukrajna már nem fog kelleni. Minden, amire szüksége lehet ezeken a területeken található. Poroshenko szava egy halovány sóhajnak számítanak mindössze. Rájött, hogy hiába kapnak pár milliárd dollárt, vagy éppen nyugati fegyver szállítmányt, az orosz néppel szemben győzni lehetetlen ebben a felállásban.
Az ukrán elnök által felvázolt béketervnek pedig érdekes módon az első 4-5 pontjában semmi nincs azon kívül, hogy az ukrajnai oroszok adjanak fel mindent, és cserébe nem kapnak semmit. Tegyék le a fegyvert, adják fel az ellenőrzött területeket, vezetőik mondjanak le, foglyaikat engedjék el. Cserébe amnesztiát ígértek nekik, amit vagy megkapnak, vagy nem - ismerve a nyugati hozzáállást, valószínűbb a nem.
A háborúnak azonban lehet egy másik kimenetele is, ami igazából akkor kezd majd körvonalazódni, mikor a hőmérő higanyszála nulla fok alá kezd süllyedni Európa szerte. Több állam, közte hazánk is aki támogatja a kijevi juntát, a hátsó ajtón Moszkvába kopogtat, hogy könyörögjön egy kis többlet gázért feltölteni a tartályokat télire - mert hátha baj lesz. Jóindulatot várnak el Moszkvától, miközben hátba szúrják őket. Alávaló kétszínű viselkedés - mellé undorító is. Pontosan olyan, mint amilyen Poroshenko és az egész nyugati világ, buzifelvonulásokkal, maffiakormányokkal, kábítószeres züllött világával. Megérett a pusztulásra.


http://www.hidfo.net/2014/06/29/poroshenko-vegre-belatta-ukrajna-nem-gyozhet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése