2011. november 25., péntek

A kannibálok készen állnak

Az USA új szuper fegyvere Oroszország ellen?

Hallottunk már USA szuper fegyvereiről Reagan idejében, csak akkor csillagháborús technikáról hazudoztak. Így kényszerítve a Szovjetuniót a gazdasági lehetőségeit meghaladó fegyverkezésre. Ehhez a kampányhoz tartozott az Apolló-űrprogram nagy átverése, Amstrong Holdjárása (ami a hollywoodi stúdióban zajlott). Azonban amíg az amerikaiak csak média szinten készülődtek, addig az oroszok nagyon is komolyan vették a kérdést, és belerokkantak ugyan egy kissé, de lerakták a legmodernebb haditechnika alapjait - tudás és technológia vonatkozásában.
Gorbacsov és Jelcin, ez a két címeres hazaáruló barom ezt a felkészülést és az eredményeket igyekezett szétverni, így akarván jó pontokat szerezni az USA imperialistáktól, saját maguk és egy idegen népség számára. Az orosz ipari-katonai komplexum háttérbe kényszerített, illetve kisemmizett vezetői megelégelték a hazaárulók rombolásait, és átvették a hatalmat. Jelcin két lehetőség közül választhatott. Vagy azonnali infarktus, vagy öngyilkosság vodkával a dácsájában. Az utóbbit választotta. Gorbacsov viszont kapott egy nyakörvet, és a pórázt szorosan tartják.
A politikai fejlemények egy ideig úgy alakultak, hogy Oroszország az őt megillető helyet megkapja Európában az európai népektől. A Nyugat össze-vissza hazudozott, és ez alatt mindent megtett az orosz belső helyzet lerontásáért. Putyinék nehezen, de ezt az aknamunkát is elhárították, amire a válasz a nyílt katonai fenyegetés volt. Ez arra kényszerítette az orosz vezetést, hogy a jelcini időkben felfüggesztett (elszabotált) katonai fejlesztéseket új alapokra, egy korszerűbb színvonalra emeljék. Ma már a haditechnika minden ágazatában korszerűbb és hatékonyabb eszközökkel rendelkeznek, mint az USA. A világóceánokon is csak látszólagos az USA fölény, mert a legkorszerűbb technikák ellen igen nehezen védhetőek a könnyen felderíthető és a lassúságuk miatt kiszolgáltatott tengeri objektumok.
Teljes bizonyossággal állítható, hogy a világ legeladósodottabb országa az USA, mely gazdasági helyzete miatt képtelen szuper haditechnika előállítására. Legfeljebb csak úgy, ahogy Reagan idejében. Hazudozás szintjén. Nincs semmiféle szuper technika, és mindenhol verik őket, szégyenletes módon. Egy katonailag lényegtelen államot, Líbiát az egyesült erőik fél év alatt sem voltak képesek teljes ellenőrzésük alá vonni. Afganisztán kész katonai csőd. Hol vannak a szuper fegyverek? Disneylandben?
Az oroszoknak viszont félelmetes fegyvereik vannak, és a fejlesztések felgyorsultak. De az Egyesesült Államoknak nem ettől kell félnie, mert az orosz nem támadó típus, viszont védekezni kiválóan tud. Ha az USA nem ugrál, talán megúszhatja valahogy a harctéri ismerkedést az oroszokkal. De a szuperfegyvert azt nem fogja megúszni, mert már a hátországában a detonátorvezérlő visszaszámol.
A kivédhetetlen szuperfegyver neve: negyvenmillió kannibál. Az amerikai társadalom alján (a gettókban, a nyomortelepeken, a periférián) ott lapul ez a munka és otthon nélküli sokaság, melynek semmi köze a többségi társadalomhoz. A világviszonylatban is rendkívül magas bűnözési ráta jelzi azt, hogy már most háborúban állnak a fennálló renddel, és csak a rendőrség hírhedt brutalitása képes valamelyest fékezni őket. Túlnyomó részben négerek, de mexikóiaktól a lecsúszott fehérekig minden náció szép számmal része ennek az analfabéta, a törvényeket és az együttélés szabályait nem ismerő népségnek. A rend legkisebb megingása esetén viszont azonnal készek az akciókra, mely elsődlegesen a fosztogatásokban és erőszakos nemi közösülésekben valósul meg, majd ezt követik a rombolások, gyújtogatások, gyilkosságok. Az USA vezetése ezért retteg a terrorizmustól, különösen a tömegpánikot kiváltani képes jelentkezésétől. Mert amint ilyesmi történik, a terrorista műveletnél nagyságrendekkel nagyobb gondot okozna ennek a kannibál seregnek a megjelenése. Ezt semmilyen erőszakkal nem lehet megakadályozni, mert a kannibálok a katasztrófa első pillanatában teljes üzemmódra kapcsolva támadják a megroppant rendet, míg a rendért felelős szervek a helyzet felmérésével vannak elfoglalva. Mire ellenerőt tudnának kifejteni, a folyamat futótűzként szétterjed és megállíthatatlanul növekszik. A felfegyverzett társadalom a saját elképzelései alapján ellenáll, és kész a mindent elborító káosz.
Ha valaki ezt egy zavaros elképzelésnek minősítené, az gondoljon Los Angelesre, vagy New Orleansra. Az első helyen áramkimaradás miatt sötétbe borult a város egy része, és perceken belül megkezdődtek a fosztogatások, erőszakoskodások, lövöldözések. Az ország minden részéből összecsődített rendőri erők csak napok eltelte után tudták helyre állítani a rendet. New Orleansban a tengerár után szabályos háború alakult ki. A fosztogatók minden mozdíthatót elhurcoltak. Először a nagy áruházakból, majd minden üzletből, megkezdték a lakások kifosztását, melyet általános nemi erőszak követett. A rendőrség felbomlott, voltak rendőrök, akik együtt raboltak a hordával. A Nemzeti Gárdát kellet bevetni, de az ellenállás kemény volt, hetekig tartott és a Nemzeti Gárda is komoly veszteségeket szenvedett. Még a helikopterüket is lelőtték a Vietnamot megjárt fosztogatók. Pedig csak egy kis áramkimaradás, és a felénk rendszeresen jelentkező áradás történt. Mi lenne egy atomrobbanás után? Óriási zavar, de csak a hatalom és a társadalom jobbik része vonatkozásában. A kannibáloknak viszont örömünnep, felszólítás az országos akciókra. Eljött végre az ő idejük, és nem haboznak, azonnal cselekedni fognak. A kannibálok erre várnak. Ráérnek, nem sietnek sehová.
Ez az USA-ellenes fegyverek közül talán a legveszélyesebb. A bombázásokat ki lehet heverni (Drezda, Hamburg, Hirosima, Nagaszaki), érzelmileg a társadalom összefonódik, és keresi a rend helyreállításának a lehetőségeit. A természeti katasztrófák esetén szintén ilyen a helyzet egy normális társadalomban. De nem az USA-ban, és már Franciaország, Anglia, sem kivételek. Ott is várnak a kannibálok. Nálunk sem rózsás a helyzet, itt sincs minden rendben, nagy baj esetén a fosztogatások és az erőszakoskodások egyes vidékeken teljes bizonyossággal megtörténnének. Ezért hiába minden katonai egyensúly, szuperfegyverről szóló gyermekded mese, csillagháborús fantáziálás, a kannibálok készen állnak. Nincs hátország, és ezért egy nap alatt be kellene fejezni a háborút. Mint Vietnamban, Irakban és Afganisztánban?
Kassai Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése