2012. március 27., kedd

A tervezett módosítás a Jobbiknak készülő újabb villanypásztor

Varga István fideszes képviselő beadott egy módosító indítványt, ami az országgyűlést jogi személlyé nyilvánítaná. Ennek értelmében az országgyűlés nemsokára már perelhető lenne, és a bíróság által mint jogi személy, felelősségre vonható. Ha már ott tartanak, hogy ezt meglépik, az csak egy valamit jelent: a Fidesz vezető köreiben tudatában vannak annak, hogy a Fidesznek befellegzett. Előrehozott választásokra készülnek, mégpedig egy olyan helyzetre, amiben a Jobbik a jelenleginél sokkal nagyobb arányban jelenik meg a parlamentben, vagyis szükség van afféle "polgári fékek" beépítésére, ami biztosítja, hogy az ország nem hagyja el a jól megszokott látszat-demokratikus kereteket.
Pedig egy esetleges Jobbik-kormány ugyanolyan kínosan be fogja tartani a polgári rendszer szabályait, ahogyan a Fidesz teszi - vagyis a Likud barátai szempontjából nem lenne veszélyes. Nem is a Jobbik itt a lényeg, hanem a mögötte felsorakozó emberek megvezetése.
Egy ilyen fék beépítése ugyanis azt jelenti a gyakorlatban, hogy akármit lép az országgyűlés, akármilyen törvényt hoz a kormány, valaki mindig perelni fog. Ha nem kapnak elég támogatást, akkor a zsidó magánszemélyek perelnek, ha a köztársasági elnök nem megy el hanukázni, akkor a jogvédőik perelik, mert antiszemita. Ha felmennek az élelmiszerárak és nem emelkedik a segély, akkor az országgyűlés rasszista és vezekelnie kell. Ha a jelenlegi betagozódás nem lenne elég, egy ilyen sakkban tartott helyzet biztosítaná, hogy a Jobbik kormánypozícióban kétszer is meggondoljon minden "rasszista" intézkedést, és szép lassan átvegye a Fidesz szerepét, mikor Orbán Viktor kiöregszik (a nemzet nagy vezetője szerepéből). Persze ha betiltják a nemzeti oldal egy rendezvényét, akkor meg a "nemzeti radikálisok" perelnek.
Hogy érthetőbbé váljon a helyzet: az egész felvetésnek az a lényege, hogy egy ilyen fék úgy lekötné az összes politikai csoportosulás energiáit, hogy amellett eszükbe nem jutna még rendszerváltást is csinálni. Se a baloldalon, se a "jobboldalon".
Ugyanis egy ilyen lehetőség a nemzeti radikálisok körében azt az illúziót kelti, hogy bírósági perek formájában, a parlamentáris rendszer keretein belül lehetőség lesz bármiféle számonkérésre, elszámoltatásra. Esetleg még meg is engednek egy-egy büntetést a Gyurcsány-féléknek, hogy a nemzeti oldalon megvezetettek erőit - mert vérszemet kanak - végleg visszatereljék a polgári rendszer keretei közé.
El vagytok ti tévedve! A Jobbiktól nem számolhattok semmiféle számonkéréssel! Nem a tervezett módosítás miatt, hanem mert már most is kínosan betartják a szabályokat, hogy ne veszítsenek szavazatokat. A valós elszámoltatás pedig köszönőviszonyban nem lesz nemhogy az országgyűléssel, de egyetlen, általatok ismert közszereplővel sem!
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése