2012. április 21., szombat

Telefon- és internetadót vezet be a kormány

Újabb forgalmi adót vet ki a kormány. A retorika a régi, a módszer a régi, de a csomagolás új. Ez az adó a tervek szerint minden vezetékes- és mobiltelefonálást, valamint az internetforgalmat is érinteni fogja. Matolcsy 40-50 milliárd forint bevételt remél az intézkedéstől. Már korábbi intézkedésekor is megállapítottuk, hogy ettől vérszemet fog kapni. Ebben az országban gyakorlatilag akármit meg lehet csinálni!
A múltkori, tranzakciós adónak nevezett vívmány a kormány szerint elég lesz arra, hogy ne kelljen megemelni az ÁFA-kulcsot, ezért az újabb adót amolyan szakértői köntösbe csomagolnák - a Nemzetgazdasági Minisztérium javasolja a kormánynak, tehát alapvetően nem a kormány a hibás a népnyúzásért, most a minisztériumra hárítanák a felelősséget. Amolyan szakértői helyzetértékelésként. Tudniillik az újabb adó azért lesz kivetve, hogy Brüsszel meg ne büntessen minket a túl magas költségvetési hiány miatt. Április 30-ig a rabszolgatartónak be kell számolni, hogy az elítélt hány korbácsütést kapott. Ha rossz a válasz, akkor az őröket is korbácsolják. 30-ig van ideje a kormánynak, hogy Brüsszelben magyarázkodjon, mindent megtesz a költségvetési hiány 3% alá csökkentéséért, és fel kell mutatnia egy sor intézkedést, amit ennek érdekében megtesz.
Előbb bejelentik, hogy nem emelik az ÁFA-kulcsot. Azt követően bejelentik egy új adó bevezetését, amivel úgymond "el lehet kerülni az ÁFA-kulcs emelését". A fizetések egy tekintélyes része már eleve adó, a maradék felvehető pénzt érkezéskor megadóztatják, de megadóztatják átutaláskor, készpénzfelvételkor is, csekkbefizetéskor szintén megadóztatják, és most mint kiderült, ha telefonra vagy internetre költjük, még egy plusz összeget rászámolnak.
Ezen nincs semmi meglepő. Magyar állam nincs, de azt mondják ami van Magyarország az az államcsőd szélén. A magát kormánynak nevező cionista féreg-banda anyagi mozgástere egyre csökken, az emberek pedig birka módon bégetnek. Matolcsy múltkori ötletét ha egy normális országban mondja ki nyíltan, azonnal felakasztják. Azonban a tranzakciós adó bejelentését követően egyértelmű volt, hogy az ötlet nulla lakossági ellenállásba ütközik. A fővonalú média sikeresen elhalkította a hangoskodókat, a kritikák át lettek fordítva abba az irányba, hogy egy ilyen törvény elfogadható-e az Európai Unióban, vagy nem.
Erre nincs mit mondani. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Akivel ezt meg lehet etetni, és komolyan gondolja hogy ennek a pofátlan önzésen kívül pénzügyi okai is vannak, az megérdemli, hogy megcsinálják vele. Meg újra, meg újra, ameddig az utolsó falat kenyeret is kiveszik a szájából adó formájában.
Ha Matolcsynak van humorérzéke, mindezek után megemelik az ÁFA-kulcsot is.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése