2012. június 19., kedd

Az új Apple operációs rendszer már a „kormányriasztások” funkciót is tartalmazni fogja

Az Apple várva várt új iOS 6-os operációs rendszere iPhone-ra és iPad-re már a „kormányriasztások” szolgáltatást is tartalmazni fogja, ami sokak szerint a kommunikációs hálózatok állami központosításának egyik előjele.
„Az Országos Riasztási Program előírásainak megfelelően a mobil riasztási rendszer (WEA – Wireless Emergency Alerts vagy Commercial Mobile Alerting System) minden olyan Apple mobil eszközön rajta lesz, amelyiken az ősszel érkező legújabb 6-os iOS operációs rendszer fut majd. Az új oprendszer az iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4G, iPad 2 és az új iPad eszközökkel lesz kompatibilis,” írja az AMOG.
A szövetségi kormány valamennyi kommunikációs hálózatra szeretné kiterjeszteni hatalmát és a tavaly bejelentett PLAN program (Személyes Lokalizált Riasztási Hálózat), aminek valamennyi új mobiltelefon meg kell, hogy feleljen, fontos lépés ebbe az irányba.
A FEMA vagy Amber Alert programok által küldött üzenetek fogadása nem kötelező, azonban az elnöktől származó üzeneteket nem lehet kikapcsolni.
„A fogyasztóknak lehetősége lesz blokkolni valamennyi PLAN üzenetet, az elnöktől származók kivételével,” írta az LA Times még tavaly.
Az elképzelés, hogy Barack Obama kötelező SMS üzeneteket küldhet minden mobiltelefon használónak a választási szezonban, sokakban kelt erős ellenérzést, hiszen egy ilyen funkciót igen könnyű politikai célokra használni. Erre volt már példa a múltban, amikor Tom Ridge, a Bush kormány védelmi minisztere, utasításra és teljesen megalapozatlanul, felemelte a terrorriasztási szintet, hogy hozzásegítse Bush elnököt az újraválasztáshoz.
A tavaly decemberben indult új rendszer komoly pánikot okozott a New Jersey-ben élő Verizon ügyfelek körében, akiket SMS üzenetben arról értesítettek, hogy egy „polgári vészhelyzet” van kialakulóban, felszólítva a lakosságot, hogy „vonuljanak fedezékbe”. Az üzenetek eredményeként a segélyvonalakat elárasztották az aggódó lakosok hívásai.
A Verizon Wireless később bocsánatot kért ügyfeleitől, beismerve, hogy a zűrzavart egy kísérleti üzenet okozta, amit a PLAN riasztási rendszer tesztelése céljából küldtek ki.
A PLAN rendszer is része a védelmi minisztérium átfogó kezdeményezésének, aminek célja a félelemkeltés és egy olyan állandó atmoszféra kialakítása, amelyben az alkotmányos jogok biztonságos gyakorlásának kevés helye van.
A riasztási rendszer idővel az új Intellistreet közvilágítási rendszerrel is összekapcsolódik, egy igazi megfigyelési hálózatot hozva létre, amellyel bárkit bármikor lehallgathatnak az utcán, illetve hangos vagy képi üzeneteket továbbíthatnak a járókelőknek.
Ez lesz az első alkalom a történelem során, hogy a kormány közvetlen kommunikációs vonallal rendelkezik az állampolgárok irányába, amelyen keresztül olyan üzeneteket továbbíthatnak, amilyet csak akarnak, történjen az a lakosság „biztonságának” érdekében, félelemkeltés, megrendezett terrorakciókra való figyelmezetés vagy politikai propaganda céljából.
Figyelembe véve a New Jersey-ben kiküldött tesztüzenetre adott reakciókat, úgy tűnik egy ilyen riasztás a legtöbb emberben pánikot kelt, ami egy valós vészhelyzetben tovább ront a problémán.

Forrás: Infowars.com


A Pentagon 5 milliárd dollárt igényelt a mikro légierő fejlesztésére. Lényege, hogy a szitakötők mozgását utánzó számítógéppel vezérelt apró repülők a legkényesebb felderítési feladatokat is képesek legyenek elvégezni.
Kém legyek vagy ne legyek?
Kémkolibrik és kiborg molylepkék, amelyek saját idegrendszerükhöz kapcsolt kamerákkal rendelkeznek és távirányítással működnek.
Az Izraeli Légi Irányítási Művek lepke-alakú drónja az eddigi legapróbb megfigyelő eszköz, fényképeket készít és annyira élethű, hogy még a madarakat is megtéveszti.
A brit hadsereg láthatatlan tankot fejleszt álcázással úgy, hogy rengeteg tereptárgy hőtérképe áll rendelkezésre és ha akarják, a tank helyett láthatsz sziklát, tehenet, bármit. Aztán egyszer csak a tehén lőni fog és eltűnik a falu, ahol addig éltél.
Ez itt egy tank, látod? Nem látod? Baloldalon a teljes láthatatlansági üzemmódban, jobbra, pedig autónak álcázva.
Afganisztánt 20 évig működő kémszenzorokkal akarják ellátni, ami érzékeli, ha elhaladnak mellette, és azonnal jelzi a titkosszolgálati egységnek. Folyamatosan töltődő napelemekkel vannak felszerelve.
San Franciscóban a közlekedési hálózatot látják el bűnmegelőző kamerákkal. A kamerákba a normálisnak ítélt viselkedési formákat programozták bele, és minden, ami ettől eltér, gyanúsnak számít, és a rendszer riasztja a biztonsági őröket.
Az egyszerre 150 gyanúsított követésére képes kamerák memóriáját folyamatosan fejlesztik, ahogy egyre több gyanús viselkedést ismernek meg. Az agyszkenner még fejlesztés alatt, az képes lesz a megfigyelt emberek szándékait leolvasni mielőtt még cselekednének.
Mi a normális viselkedés?
Fejet lehajt, nem gondol semmire, megy, mint a birka, akkor nem lesz baj!
Az utcalámpák beszélni fognak hozzánk, utasításokat adnak és rögzítik a párbeszédeket. Használatát ajánlják társasházaknak, egyetemeknek, sportlétesítményeknek.
Bill és Melinda Gates Alapítvány egy karkötőt igyekszik kifejleszteni, ami bizonyos ingerek által kiváltott érzelmeket és fizikai reakciókat képes nyomon követni.
A MIT kutatói bebizonyították, hogy képesek megváltoztatni egy ember morális ítélőképességét, ha mágneses impulzusokkal megzavarják az agy bizonyos területét.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszi a biometrikus azonosítás valamely formáját, mindazok számára, akik az Élelmiszer és Táplálék Szolgálat kedvezményeiben részesülnek. RFID chip nélkül nem kapnak enni? Így egy embert azonosítani lehet, nem tud kétszer igényelni élelmiszerjegyet. Floridában épp bevezetni akarják a gyerekeknek, hogy tenyerükkel fizessenek a menzán, nem kell majd annyit sorban állni. A rendszer a tenyér bőre alatt futó erek egyedi mintázata alapján végzi az azonosítást.
Jó lesz!
A hentespultnál növekednek majd a lüktető, mocorgó húsok, aki részt vesz a táplálékláncban, az kap élelmiszerjegyet, nem az árun lesz a vonalkód, hanem az emberen, leolvassák nem etted-e túl magad abban a hónapban, a hóvirágból ki kel majd a krumpli, a réten pók-kecskék legelnek, akiket a kétfejű kutyák őriznek, háromlábú lovak nyargalásznak a mű nap alatt, a lámpaoszlopok utasítanak, merre mehetsz. Érzelmi reakcióidat karkötők továbbítják a megfelelő helyre, ha túlreagálsz valamit, kitörlik az agyadból az emlékeket, hogy ne vedd annyira a szívedre, ha épp a szomszédodat lelövi a láthatatlan tank, mágneses impulzussal kiiktatják azt a kis morális együttérzést, ami maradt, és mehetsz is tovább. A lakásban kémlegyek röpködnek, de nem szabad leütni őket, mert jön a gondolatrendőrség! Az interneten esetleg a meccs eredményét és a műhús ízletes elkészítését böngészheted, különben kikapcsolják a fiókodat.
Ha túl sokáig alszol, megtörténhet, hogy erre ébredsz!
Pilisi Zsálya
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése