2012. augusztus 9., csütörtök

Szíria a Kelet és a Nyugat ütközőállama

Jordániai jelentések szerint francia csapatok támogatják a terrorista csoportok kormány és Asszad elnök elleni harcát. Egy hivatalos francia közlemény szerint a katonák csak a menekültek segélyezését hivatottak megoldani. Hétfőn a Szíriai Nemzeti Taanács szóvivője, Bassma Kodmani megemlítette Szaúd-Arábiát és Katart, mint olyan országokat, amelyek fegyverrel támogatják a felkelőket. A nyugati támogatottsággal működő "humanitárius" szervezeteket is nyugati támogatásnak lehet számítani.
Szíriában már korábban is fogtak el francia katonákat. Márciusban helyi jelentések szerint több, mint 120-an estek fogságba. Az országban azonban komoly erőkkel van jelen az Iráni Forradalmi Gárda is, az orosz katonai tanácsadók pedig a legfelsőbb szinteken dolgoznak.
A harctérihez hasonló hévvel megy a harc a nemzetközi diplomáciában, és az ENSz-ben is. Az USA és szövetségeseinek szankciókra és blokádokra vonatkozó javaslatai rendre elbuknak az orosz ellenálláson, így egyelőre nem sikerült eredményeket elérnie a nyugati imperialistáknak.
Szíria ütközőpont, így mindkét fél minden eszközét be fogja vetni az országban, hogy a saját akaratát juttassa érvényre. És nem csak az ország sorsa fog itt eldőlni, hanem a jelenlegi, és jelenleg is éleződő Kelet, és Nyugat közötti konfliktusok forgatókönyvét is komolyan befolyásolni fogja.
Kiss András


Aleppo kiszabadult a Nyugat-bérenc terrorista csoportok fogságából

 

A hivatalos jelentések szerint a szíriai kormányzati csapatok kiűzték a Nyugatról támogatott terrorista zsoldosokat az ország gazdasági központjából, Aleppoból, és visszavették az irányítást a városban.
Az úgynevezett "Szabad szíriai hadsereg" (PAS) fegyveresei (értsd: NATO patkányok) is elismerték, hogy kénytelenek voltak visszavonulni.
A városért folytatott csata létfontosságú volt Bashar el-Asszad, valamint a fegyveres ellenzék számára is. A patkányok győzelme esetén képesek lettek volna átvenni az irányítást egy másik nyugatra található a város, Idlib felett is, így lehetővé vált volna számukra, hogy az észak-nyugati török ​​határ mentén kiépítsenek egy "biztonsági zónát", amelyet mint egy ugródeszkát lehetne használni a további harchoz.
Aleppo lakosai megkönnyebbülten sóhajtottak fel a kormányzati csapatok érkezésekor, ám a város maga siralmas állapotban van. Rengeteg épület megsemmisült annak ellenére, hogy a légierő gépei körültekintően támadták a terroristák állásait, akik hordozható légvédelmi rakétákkal is föl voltak szerelve és a legmodernebb nyugati fegyverzetet és kommunikációs eszközöket biztosították számukra megbízóik.
Kun András


Franciaországban zsoldosokat toboroznak szíriai bevetésre

 

Szerkesztőségünk olyan információ birtokába jutott, miszerint Franciaországban intenzív toborzás kezdődött, melynek célja a fegyveres csoportok Szíriába küldése.
A művelet jellegzetessége, hogy nem egyesével keresnek meg katonai múlttal és harctéri tapasztalattal rendelkező személyeket, hanem olyan összeszokott csoportokat próbálnak beszervezni, amelyek tagjai korábban is együtt tevékenykedtek különböző háborús helyszíneken. Több olyan csoportról is tudomásunk van, melyek tagjai között magyarok is vannak, és akik négyszemközt, de nevüket nem vállalva sok érdekes információt megosztanak. Ennyit a hír forrásáról...
Egyik ilyen informátorunk elmondta, megkeresték őket, hogy lenne számukra munka. Dollárban kapnák a fizetésüket (ez általános gyakorlat, akárhol is vannak). Kiderült, hogy Szíriába kellene menniük Törökországon keresztül, és minimum 3 hónapról lenne szó. Elmondta még, hogy nem egy-egy embert, hanem tapasztalt, kizárólag összeszokott csapatot keresnek. Ők nem vállalták a megbízást, de azt tudja, hogy sok ilyen csapat van arrafelé, akiknek nincs munkájuk, és akik emiatt „az éjszakából csinálnak pénzt. Ezek azonnal ugranak az ilyen lehetőségekre, szóval biztos lesz, akit ki tudnak vinni."
A fentiekből is látható, hogy rosszul halad a Szíria elleni nyugati rendszerdöntő művelet, és tovább folyik a nemzetközi csőcselék toborzása a szíriai terrorista cselekmények végrehajtása céljából.
Újszászi István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése