2012. október 5., péntek

Idén Rómában tartják a taizéi közösség decemberi találkozóját

PDF - 1.6 Mo
Ismét találkozóra hívja a fiatalokat az év végén a taizéi közösség, ezúttal Rómába.
A szervezők így írnak a Bizalom zarándokútjának idei állomásáról: „Részt venni a Bizalom zarándokútján Rómában azt jelenti, hogy közösen énekelünk, imádkozunk és csendben vagyunk a hét dombra épült város nagy bazilikáiban; több tízezer európai fiatallal elmegyünk a hit és a szeretet forrásaihoz; megtapasztaljuk Róma városának és környékének vendégszeretetét; az evangélium olyan tanúival találkozunk, akik készek szembenézni a mai kor kihívásaival; elzarándokolunk az apostolok sírjaihoz és meglátogatjuk a katakombákat; találkozunk XVI. Benedek pápával, akivel együtt imádkozunk a békéért és az emberek közti bizalomért.”
A gyakorlati tudnivalók a közösség magyar nyelvű honlapján olvashatóak.
1980, 1982, 1987 után ismét az örök város ad otthont az európai találkozónak. A helyi plébániák, egyetemi lelkészségek, taizéi imacsoportok már lelkesen készülnek a vendégfogadásra. Az összejövetel egyik csúcspontja az lesz, amikor december 29-én a Szent Péter-bazilikába gyűlnek össze imádságra, amelyen részt vesz XVI. Benedek pápa is.
Alois testvér így ír az idei rendezvényről: „azt szeretnénk, hogy a római találkozó a remény jele legyen, hogy az Istenbe vetett hit növelje Európa fiatalságában a jövőbe vetett bizalmat. Bizalmat a saját jövőjük iránt, amely gyakran nehéznek tűnik. Bizalmat az Egyház jövője iránti, mert napjainkban sok változásnak vagyunk tanúi. Bizalmat a társadalmaink jövője iránt: hogyan építsük azt az Európát, amelyben minden ország, minden régió megtalálja a maga helyét?”
Magyar Kurír (tzs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése