2012. október 3., szerda

Kikapcsolták a Facebook egyik funkcióját

Nagytestvér kénytelen volt egy lépést hátrálni? Meglehet. Persze elég valószínű, hogy a győzelem csak átmeneti. 

Jézus azt mondta, “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában. Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.” (Máté 10:28-31)
Isten mindent tud, mindent lát és ezt a hatalmát arra használja, hogy segítse és vezesse az őt keresőket. Az ördög mindenben Istent akarja utánozni és mivel nem mindenható a technika eszközeit használja az emberiség megfigyelésére.
A HVG a következőket írja:
A Facebook közösségi jellegének és stratégiájának egyik fontos eleme, hogy megpróbáljon mindent minél inkább a felhasználóhoz igazítani. Ennek egyik összetevője, hogy az oldal automatikusan felismeri az arcunkat a fotókon – illetve csak ismerte, Európában ugyanis adatvédelmi okok miatt kikapcsolták a kényelmi funkciót.
Több EU-s országból érkező felvetés, majd az európai facebookozókat kiszolgáló Írország adatvédelmi biztosának vizsgálata után a Facebook úgy döntött, hogy kontinensünkön kikapcsolja azt a funkciót, amely a korábbi, manuális megjelölésekből épített adatbázis segítségével automatikusan beazonosította a fotókon szereplő felhasználókat.
Ugyanakkor a Nashville-i Redpepper cég direkt-arcfelismerő technológiája kávézókban elhelyezett kamerák segítségével kínál személyre szóló ajánlatokat, kedvezményeket regisztrált felhasználóinak a Facebook-on. Tehát máshol a Facebook arcfelismerés már nemcsak a számítógép előtt, de az utcán is működik.
Vajon Európában milyen irányba teszik a következő lépést?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése