2012. október 20., szombat

Nemzeti önrendelkezés kettős állampolgárokkal

Kettős állampolgár kerül a horvát titkosszolgálat élére. A hír ugyan meglepőnek tűnhet, de valójában cseppet sem az. A bizalmi helyeket minden nyugati országban "fogott" vagy a kiválasztottak számára is elfogadható ember tölti be. Ez nyílt titok volt eddig is. A népszerű összeesküvés elméletek is sok esetben pontosan azon a tényen nyugszanak, hogy a kulcsfontosságú pozíciókat szinte kivétel nélkül valamely cionista páholy soraiból töltik be, akik döntő többségében még zsidó származásúak is.
A mostani eset csupán annyiban különbözik a korábbiakétól, hogy itt bevallottan kettős állampolgárról van szó. De egy percig se higgyük, hogy hazánkban nem ugyan ilyen, vagy netán rosszabb a helyzet.
A magyar parlament, amelynek 97%-a zsidónak tekinthető (nem tudjuk, milyen állampolgárok, de a TMRSZ felmérése szerint csak 3% vallja magát magyarnak közülük), mindent összevetve tartalmazhat 10-11 magyar embert. Lehet találgatni, hogy ezek kik lehetnek, de nem érdemes, mert a hasonló a hasonlónak örül elv alapján csak zsidó szellemiségű és életvitelű emberek tudják elviselni a fennmaradó 97%-ot.
Dragan Lozancic amerikai-horvát állampolgár, a védelmi miniszterhelyettesi posztról került a horvát titkosszolgálat (SOA) élére. Számomra már az sem világos, hogy a korábbi pozícióját miként láthatta el. Nem végeznek feléjük nemzetbiztonsági átvilágítást? A kérdés persze költői, mert nálunk is ugyan ez a helyzet. (Konkrét, idevágó példát is tudnánk írni, de ezt most még nem tesszük meg.)
Lozancicot a szociáldemokrata (SDP) Zoran Milanovic miniszterelnök javasolta SOA-igazgatónak. Ivo Josipovic köztársasági elnöknek fenntartásai voltak a jelöléssel kapcsolatban, de végül egyetértett vele. Pénteki ülésén a parlament belügyi és nemzetbiztonsági bizottsága egyhangúlag bizalmat szavazott Lozancicnak.
Kiszivárgott, hogy a horvát védelmi minisztériumban több kettős állampolgár is dolgozott az elmúlt 20 évben. Ilyenkor természetesen vetődik fel a kérdést, hogy kinevezhető-e a titkosszolgálatok élére valaki, aki honossága révén két államnak tartozik lojalitással?
Egy név nélkül nyilatkozó elemző azt hangsúlyozta, hogy habár Amerika és Horvátország titkosszolgálatai együttműködnek a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni harcban, a szövetségek bármikor felbomolhatnak, és az együttműködést is csak a saját országaik érdekeit szem előtt tartva tehetik meg.
Véleményünk szerint elfogadhatatlan, hogy nemzetbiztonsági szempontból fontosnak ítélt pozíciót kettős állampolgársággal rendelkező személy töltsön be. Az államvezetés, a hadsereg, az oktatás, a média, és a hírközlés (stb.) olyan területeknek kell lenniük, ahol egyetlen olyan személy sem dolgozhat, aki származási, vallási vagy politikai okból kifolyólag bármikor a magyar nemzet ellen fordulhat. Ezt kívánja meg a haza és a nemzete érdeke!

Fazekas Márton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése