2012. november 1., csütörtök

Halálosztó gyerekek

Egy város, ahol az erőszak és a bandaháborúk mindennaposak, az államtól pedig hiába vár segítséget az ember. Nézz szembe azokkal a fiatal, nem ritkán még gyerek bűnözőkkel, akik Port Moresby utcáit uralják! (Képekkel)

cím_32.jpg
Stephen Dupont ausztrál fényképész Afganisztán és Irak után úgy döntött, hogy a világ bűnözéssel leginkább fertőzött és egyik legkevésbé élhető városában készít fotókat.
Az Ausztrália észak-keleti csücskében található szigeten, Pápua Új-Guineában „a bűnözés annyira elszabadult, hogy az országban a legdinamikusabban fejlődő iparágat a személyes védelmi szolgáltatások jelentik" – állítja a fotós.
1_22.jpg
2_17.jpg
3_16.jpg
Port Moresbyben a munkanélküliségi ráta hatvan százalékos. A törzsek közti háborúskodás révén a rablások és gyilkosságok mindennapossá váltak, amit csak súlyosbít a rohamosan terjedő HIV-vírus okozta kilátástalanság.
Hogy bemutathassa ezt a veszélyes világot, az ausztrál fotós a helyi bandák, a raskolok (a bennszülöttek nyelvén ez bűnözőt jelent) közösségét próbálta megörökíteni. Képein nagyrészt fiatal, munkanélküli felnőttek és tinédzserek pózolnak saját készítésű fegyvereikkel.
4_17.jpg
Sokan épp a védelem, vagy a túlélés miatt fordulnak a bandák felé. Annak ellenére, hogy ezek a csoportok magukkal hozták az erőszakot, néhányan mégis modern kori Robin Hoodként tekintenek rájuk, a korrupt vezetőikre és rendőreikre ugyanis nem számíthatnak.
5_14.jpg
6_12.jpg
kivultagasabb.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése