2013. február 25., hétfő

Szteroidokkal támogatott Potemkin-Európa pénzügyi rendszere és a hiperinfláció

Szteroidokkal támogatott Potemkin-Európa pénzügyi rendszere és a hiperinflációA G-20 vezetői a legutóbbi ülésükön Moszkvában egyöntetűen és a politikával egyetértésben egy csodálatos pénzszorzás után (az úgynevezett "mennyiségi lazítás jegyében", a "Helikopter Ben" Bernanke és az EKB elnöke Draghi után szabadon) továbbra sem szabadulhatnak meg a világ pénzügyi idegességétől. Az ultrakonzervatív cikkekben, mint a Neue Zürcher Zeitung-ban (NZZ), már teljesen tabu a H-szó (= hiperinfláció) használata. Ugyanakkor, a piacokat elárasztják nemcsak pénzzel, hanem különböző "Muckefuck" (pótlék) változataival a kétszintű bankrendszernek, amelyek mindegyikének csak egyetlen célja van, hogy álcázza a spekulációt és az utolsó táncot a kitörni készülő vulkán kürtőjében.

Február 18-á figyelmeztetés küldtek a BBC-nek, hogy figyelembe véve az ultra vékony monetáris politikát, csak idő kérdése, hogy berobbanjon a magas infláció, vagy akár a hiperinfláció. Hasznosnak bizonyultak Charles Gave, a GaveKal Hong Kong-i piackutató cég meglátásai. A GaveKal rámutatott közelgő megróbáltatások valódi okaira - nevezetesen, hogy Európa egy hatalmas Potemkin falu, a homlokzat mögött található Dél-Európával. Ez a halálos spirál váltja ki a megsemmisítését az ipari bázisoknak Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban. A "monetáris szteroidok" mérgezett ajándékai a központi bankoknak és a pénzügyi kártyavár ismét szétesik.

Még ha a BBC úgy is véli, hogy idézni kell a befektetőket és az elemzőket, még mindig az az igazság, Dél-Európában létezik egy halálos spirál. Görögországban, például, az embereknek csak az alapvető gyógyszerekhez való hozzáférése biztosított, az öngyilkossági ráta emelkedik Európa déli részén. Hatalmas agyelszívás jön létre hamarosan Németországban és Észak-Európában, és jó, ha nem pusztítja el az alapjait a gazdasági hasznosítási lehetőségeknek. Potemkin falu Európában, kába az egész transz-atlanti térség és Japán pénzügyileg. A trójai program, mint egy "ajándék" a Központi Bankoktól, amit élveznek a rövid távú mega-spekulánsok bizonyítja, hogy ez katasztrófa mindenki számára.
Figyelmeztetések sora érkezik az internetes fórumokról, hogy a politika - a monetáris zsilipek a központi bankoknál az USA, az EU, az Egyesült Királyságban és Japánban - nem mutatja az egyértelmű szándékát, hogy feloldja a megfizethetetlen adósságok kérdését a pénzügyi rendszerben. A hiperinfláció révén kisajátítanák a lakosság nagy tömegeit egy későbbi tervezett új pénznem-rendszer kialakításához, természetesen csak a nemzetközi pénzügyi elit "klub" tagjai javára. Talán sokkoló az első állítás, de valójában mindenki számára nyilvánvaló, hogy a politika "Nem számít, hogy mit akar".


Az EKB elnöke Draghi & Co., több mint hiszi, és évek óta foglalkozik is a hiperinfláció 1923-as lefolyásának tanulmányozásával Németországban, mert akkor, mint most is, ott vannak a haszonélvezői ennek a politikának. Azok, akik elmenekültek időben az ingatlanok értékével, az ipari üzemekkel, bányákkal, stb, azt követően a "valuta reform" megerősítette pozícióikat.
Szerencsére, a pénzügyi létesítményekben korántsem egységes a vélemény a monetáris zsilipek korlátlan megnyitásával kapcsolatban. A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) legutóbbi ülésén mutatták be a résztvevők száma, akik elutasítják Bernanke politikáját, hogy "néhány" is lehet több a "soknál". Ez volt az első alkalom egy nyílt vitára, a hiper-inflációs politika pénznyomtatásának fokozatos megszüntetésére, és a kapcsolódó nehézségekre, hogy a Fed tönkretenné ebben az esetben a kilépést fontolgató "kaszinó gazdaságokat".


A Fed vezetője Richard Fisher, (Dallas, Texas), és az amerikai Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), alelnöke, Thomas Hoenig a vezetője egy növekvő csoportnak, amely elnökökből és regionális bankárokból áll az USA-ban, és a Roosevelt által is alkalmazott teljes helyreállítását szorgalmazza a Glass-Steagall törvényt felhasználva. Ennek alapja az a felismerés, hogy a Bernanke & Co. által javasolt politikája hiperinflációhoz vezet, és katasztrofális társadalmi, politikai és gazdasági következményei lesznek.

(Glass-Steagall törvény: "1933-ban, a gazdasági világválság hatására hozott amerikai törvény, amely a kereskedelmi bankoknak megtiltja a befektetési banki funkciókat ill. értékpapír-kereskedő cégek birtoklását. A szétválasztás, amelyet az angolszász tőzsdei zsargonban üvegfalnak nevezetek, a nyolcvanas évek közepe óta csak korlátozottan működik, ám az univerzális bankrendszer gyakorlatához képest még mindig elég szigorúan, mivel a pénzpiaci alapok és a kereskedelmi kötvények (GP-k) terjedése átmenetet jelent a két terület között.")


Lyndon LaRouche politikai cselekvési bizottsága országos kampányt indított az újbóli Glass-Steagall törvény átmeneti bevezetéséért. A legutóbbi sikeres mozgósítás tény, ahogy most már hetedik parlamentként, Dél-Dakota is elfogadott egy állásfoglalást ezzel kapcsolatban. Minden nap egyre több az aktivisták száma, akik emlékeztetik a parlamenti képviselőket, kongresszusi tagokat, és a szenátorokat a szolgálatuk gyakorlását meghatározó amerikai alkotmány követelményeire a közjó érdekében. Tekintettel arra, hogy számos részében az Egyesült Államok gazdaságilag összeomlott, valamint Dél-Európa is, ez vitát váltott ki a hazafias erők és az Egyesült Államok Wall-Street-i lobbistái között.

Eddig a németországi helyzet még viszonylag fejletlen ebben a tekintetben. Bár a szövetségi kormány most bemutatott együttműködése a francia kormánnyal, az egyike a sok pótlékként szerepelő elválasztónak a banki eltéréseknél, nevezetesen egy "törvényjavaslat, hogy megvédje a kockázatok tervezés rehabilitációját és felszámolja a hitelintézetek és pénzügyi csoportok" érdekeit. Ez sajnos a teljesen monetarista kategóriákban továbbra is biztosítja, hogy a befészkelődött nagy bankok folytathassák spekulációs célokból, és nem kifejezetten a reálgazdaságok érdekében végzett tevékenységüket. Ez a kialakítás pontosan az a kritika, ahogy Richard Fisher beszélt a Frank-Dodd törvény, és az úgynevezett Volcker szabály ellen, nevezetesen, hogy egy teljesen átláthatatlan pénzügyi szektor még inkább problematikus bonyolultabb szabályozási feltételek mellett. A tervezet tükrözi, hogy a kormány és a szerzők, nem akarnak lemondani a spekulációról és a monetarizmusról.

De a kérdés az, hogy az élet és halál feletti döntés szakít-e a közeljövőben ezzel a monetáris rendszernek megdicsőülést hozó gyakorlattal, és visszatér-e egy olyan politika, amely biztosítja a fizikai gazdasági feltételeket az emberiség fennmaradásához. Sokak szerint a jelenlegi helyzetben, csak a teljes Glass-Steagall bank-elválasztás jelenthet megoldást a bankrendszerben, mert a finanszírozást kizárólag a reálgazdasághoz igazítva működhet, kerülve a magas kockázatú spekulációkat. A hiperinfláció már folyamatban van. Az eszközökön már most látható, hogy a fogyasztási cikkek indexe szándékosan manipulált. A detonáció az ingatlan, az energia-és az élelmiszeráraknál ízelítőt ad, és azzal fenyeget, hogy exponenciálisan terjedő sorozatrobbanást okoz, viszont még mindig nagyon sokan megfeledkeznek arról, vagy egyszerűen nem hiszik el, hogy nem csak a vagyonukat, de az életüket is el akarják venni.

Sok európai állam széleskörű munkanélküliség előtt áll. Az összeomló infrastruktúra, és a hosszútávú megoldások teljes hiányát viszont itthon is próbálják eltakarni. Hogy néhány szóban a hazai kapcsolódásról is beszéljünk, észre kell venni, hogy a kormányzat sem törődik mással, mint a közvagyon, és az emberek kifosztásával, húzva az időt a bankok érdekeinek megfelelően. Lépéseket tesznek, hogy fenn tudják tartani az összeomlásig - amit az USA-ban áprilisra jósolnak egyes elemzők - a tevékenységük látszatát. Ez kiderül az alábbi videóból is, ahogy Dr. Ctomba Sándor államtitkár a csalás takargatását méltatja, felsorolva azokat a látszattevékenységeket, korrekciókat, amelyeket azért hoztak, hogy ne kelljen a jog alapján kiállni megbízóik, az állampolgárok érdekei képviseletében:


A 2012-ben 2500 átvett, és a 2013-ban 13 ezer Nemzeti Eszközkezelő által átveendő lakás tulajdonosai elmondhatják magukról, hogy a futóverseny előtt eltörték a lábukat, de az ellenfél még úgy is fix befutó győztes lett, hogy meg sem jelent a versenyen, és csak a díjátadásra ment el (pedig a "játékszabály szerint" az járt volna neki, ami a harmadik gyereknek). A közelgő hiperinflációról a kormány mélyen hallgat, de a Bajnai-Gyurcsány páros is, igaz, sokan mások sem lennének "idegesek", ha Orbán, Gyurcsány vagy Bajnai összelopott milliárdjai birtokában csaphatnák be a népet... persze ehhez lelkiismeret hiánya, keselyűgyomor és rinocérosz vastagságú bőr is kellene...

Sokan még nem gondolkodtak el azon, hogy miből épültek a bankok hatalmas épületei, felhőkarcolói, amikor pl. 10% kamattal adnak ki hitelt és 5% kamatot fizetnek a betétekre. A különbözet néhány százalékából nem telne felhőkarcolókra. A globális banki birodalom arra épül, hogy érték nélküli hitelpénzt visznek be a pénzügyi rendszerbe a lakossággal megfizettetve a kiadás költségeit és "illetékét", amely hitelek törlesztése után már munkaértékű pénzt kapnak vissza, miközben folyamatosan hígítják a pénznemeket az egyre több semmiből létrehozott pénzzel. Bármely "hasonló alapokkal" rendelkező pénzrendszer végeredménye hiperinfláció és háború.

Hogy senki ne mondja, nem kínálok megoldást a világháború helyett:

Az emberek jogosan, úgy tekintenek a bankokra, mint a megtestesült Sátánra, alkalmazottaikra mint olyan emberekre, akik eladták a lelküket az ördögnek, és nem sokat tévednek. A világ jelenlegi monetáris bankrendszerét, és az adósságspirált meg kell szüntetni, és 100%-os értékfedezetű bankokra kell lecserélni, valamint kivonni a fedezet nélküli elektronikus és nyomtatott pénzeket a "forgalomból". Ezzel párhuzamosan a pénzkiadási jogot meg kell vonni minden nem nemzeti pénzügyi szervezettől, és az utóbbiaknak sem engedélyezhető 10%-ot meghaladó mértékű, és akkor is alaposan indokolt pénzkiadás kell legyen, amit rövid határidővel fedezettel kell ellátniuk, vagyis az adott államnak vagyongyarapodást kell igazolnia.
Érdekessége a "javaslatnak", hogy van még olyan hely a világon, ahol ez jól működik, bár állandó háborúban állanak a monetáris bankrendszer keselyűivel.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése