2013. április 25., csütörtök

Görög német konfliktus várható!

A gazdasági "válság" egyik nagy vesztese Görögország! A turisztikára berendezkedett államháztartás nem tudta tartani az uniós követelményeket, tarthatatlanná vált a költségvetés. A teljes államcsődöt ugyan nem mondták ki, de ez tulajdonképpen megtörtént.
Az Európai Unió mentőcsomag (csomagok) bedobása mellett döntött, melyben Németország hatalmas szerepet vállalt, mivel a németek az unió mozgatórúgója és a legerősebb gazdasági tényező!
Ezek a hatalmas összegek nagy terhet rónak Németország nyakára és a német társadalomra, gazdaságra, mely valószínű belső konfliktusok alapja is lehet. Az uniós mentőcsomag elkerülhetetlen, mivel az unió alapja megingott. Pénzügyileg az a pár ország amelyeknek még a gazdasági háttere megfelelő, ezt a látszat uniót fenntartani sokáig már nem tudja!
A fokozódó problémák között, erősödő politikai (Arany Hajnal és más európai hazafias erő)nyomás alatt tervezi a görög kormány Németország feljelentését a még meg nem fizetett "háborús jóvátétel" miatt, amit a görögök a német megszállás miatt követelnek!
Ez nem új téma a két ország között, viszont a német kormány már többször kijelentette, hogy ők már minden "háborús jóvátételt" rendeztek!
Görögország hivatalosan nem nyújtotta még be követelését, de a háttérben már most nagyon nagy a konfliktus és az ellentét a két ország közt. Ez a lépés még nagyobb szakadékot húzhat a két ország között és hatalmas belső problémákat hozhat magával.
Az unió megingott alapjai így tovább fognak gyengülni, mivel ebben az esetben Németország is élni fog nagyhatalmi tényezőjével, melyet viszont a görög kispolgár fog a bőrén megérezni!
A kormányoknak el kéne gondolkodni milyen játékszabályokat kell betartani, mert ezeket a szabályokat mindig az adott rendszer írja és széllel szemben felesleges vizelni, mert a szél az erősebb! 
Alföldi Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése