2013. április 25., csütörtök

Világszabadalom lehet a győri Apor iskola volt diákjainak találmánya

Egy győri és egy győrújbaráti fiatalember, ifj. Kovács György és Nagy Lóránd, egykori aporos diákok az ötletgazdái az érintés nélkül működő, virtuális egérnek. A találmány iránt multinacionális cégek érdeklődnek.
„Tavaly tavasszal kezdtem el gondolkodni az érintés nélküli egér ötletén. A győri Széchenyi egyetemen tanuló barátommal, Nagy Lóránddal hosszasan beszélgettünk a virtuális egérben rejlő lehetőségekről, s úgy éreztük, hogy érdemes belevágni a megvalósításba. Édesapám segítségével – aki több saját találmányát védette már le – június 1-jén jelentettük be a szabadalmi hivatalban az újszerű egérrel kapcsolatos elképzeléseinket” – mondta ifj. Kovács György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mesterszakos hallgatója.
A virtuális egér tesztvideóját itt tekinthetik meg.
A feltalálók elmondták: most azon dolgoznak, hogy a virtuális egér méretét lekicsinyítsék, hogy laptopba vagy akár mini okostévékbe beépíthető legyen. Az eszköz felhasználási lehetőségei sokrétűek, az újszerű prezentációktól a banki ATM-ekig. A feltalálók szeretnék eladni a szabadalmat; több multinacionális céggel előszerződést kötöttek – olvasható a Győri Egyházmegye honlapján.
A feltalálókkal készült beszélgetés videofelvételét itt tekinthetik meg.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése