2013. április 30., kedd

Világ Magyarsága hetilap az MRK budapesti előadásáról

Magyar Remény Közösség – bemutatkozó előadás Budapesten 
"Ez az ország nem eladó..." énekli a Szkítia együttes. És ez bizony szép, és kemény magatartás is lenne valóban egy igaz hazafitól. Lenne... írom. Miért is? Mert már eladták. Sunyi, ostoba, hazug könnyelműséggel a "saját zseb" politikájának szellemében. Hogy mennyire így is van ez, csak el kell látogatnunk a törökbálinti Tó-Park, az újpesti Marina Part és hasonló lakóparkok környékére. Most nem zsidóznék, nem is csinálok statisztikát. Csak a szigorú tények... Egyre többen kerülnek a létbiztonság peremére, egyre többen fulladnak bele adósságukba. És a bizalomnak, a szavazatokkal megelőlegezett hitnek is annyi lassan. A kormánypártok felé épp úgy, mint akár a radikális színekben éppen hátsójukat hizlaló egykori népvezérek, megkockáztatom: hamis bálványok irányában megrendült minden, amit még összedrótozott puszta szimpátiának lehetett talán pár hónapja még nevezni... Ezek a gondolatok kavarogtak fejemben, amikor az előadókat hallgattam a mai bemutatkozó előadás alatt az Attila-Hotel különtermében.
"Közeledik a bedőléshez minden..." mondta többek között dr.:Lenhardt Balázs független képviselő. Tömör és kíméletlen helyzetelemzéséből kiderült, amit egyébként is tudtunk már: a radikálisok jelentős része ugyanúgy nem tekint már "megváltóként" a Jobbikra, (mint ahogy be kéne persze vallani, a kormánypárt hívei sem igazán kedvelik már annyira a narancshéjat. *a szerk.) az ellehetetlenülés, a kilátástalanság egyik oldalról, a felelőtlen és pazarló gazdaságpolitika a hatalom részéről mond-mind egy irányba vezet: a morális és tényleges összeomlás felé. 
Ebből a valóban elkeserítő állapotból valóban csak a szervezett, és tudatosan újra épített kiút talán az, ami némi reményt adhat. És már itt is a szó, ami fémjelezi a mai találkozót. A Magyar Remény Közösség nem is annyira új keletű összefogás. Hasonló elnevezéssel már tavaly nyár végén volt egy kezdeményezés, azonban akkor még akadtak ellentétek, gondok. A politikai bürokrácia és talán az időskori öntörvényű gondolkodás együttesen meghiúsították a jól induló kezdeményezést... Aztán, ahogy lenni szokott, néha az ilyen folyamat segít kristályosodni, megedzeni egy elképzelést is, főleg ha az valóban határozott és megalapozott... Úgy tűnik, egyelőre ez az elmélet beigazolódni látszik.
Így, a Magyar Remény Közössége elérkezettnek látta az időt, hogy most a nyilvánosság elé lépjen. 
Két képviselőjüktől megtudhatták a jelen lévők, hogy határozott koncepcióval és akár programnak is elfogadható elképzelésekkel készültek arra, hogy többek között a társadalmi összefogást, ez együtt-gondolkodást éppúgy, mint a jelenlegi helyzet kezelését hogy képzelnék el. Mint egyikük kihangsúlyozta: "egyelőre csak a kezelését garantálnánk a problémáknak, a megszüntetésüket majd csak akkor, ha itt lesz az ideje"
Liberális vonulatúaknak kéretik nem sikoltozni most: akár az önvédelmi megoldás is szóba került, hiszen olyan időket élünk, hogy egyes (tudatosan elszabadított * a szerk.) népcsoportok ellen akár az önvédelem is megoldássá válhat. Főleg akkor ha ezt a szemléletet valóban magukévá is teszik az emberek, és közösen összefogva, az egység erejével teszik azt...
Az "egység" fogalmába persze bele tartozik olyan is, hogy a most még egymás mellett külön (de végül is egy cél felé) "menetelők" egy közös "menetoszlopba" olvadjanak... Ennek a lehetősége sem kizárt talán egyszer. 
Ha elképzelésük szerint minél szélesebb téren megismeri kezdeményezéseiket, elképzeléseiket az ország lakossága, nos onnan már nem is hosszú út vezethet majd a közös együtt gondolkodás szintjéig. És akkor talán, ha ez így is lesz: valóban lesz remény...
És bizony egyelőre már az is valami... 
Világ Magyarsága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése