2013. április 30., kedd

A bostoni robbantás háttere

Az Egyesült Államok számtalan civil szervezeten keresztül finanszíroz Oroszországban tevékenykedő csecsen terroristákat. Látható az ellentmondás, az Egyesült Államok tehát olyan csoportokat pénzel, amelyekre a hivatalos közleményeikben úgy utalnak, mint “nacionalisták” “szeparatista gerillák”, “lázadók”, “felkelők”.
Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) többször visszautasította az Oroszországban tevékenykedő csecsen és iszlám terroristacsoportok “terrorista” szóval való jellemzését. Az NSA jelfelderítési jelentése alapján (az orosz rendőség, az Orosz Nemzeti Nyomozóiroda (FSB), az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) és orosz katonai szervek lehallgatásából nyert összesítő információk) 2003 óta a csecsen és észak-kaukázusi terrorista csoportokat “gerilláknak” hívták. Ez évben vezették be az új NSA direktívák alapján ezen csoportok “lázadónak” való elnevezését.
Képzeljük csak el, milyen meghökkenést okozna, ha az USA ezentúl az Al-Kaidát úgy nevezné, hogy “iszlamista gerillák” vagy “lázadók”. Ennek ellenére az NSA és a CIA pontosan ezeket a jelzőket alkalmazza az Oroszországban tevékenykedő terrorista csoportokra, amelyek halálos áldozatokkal járó támadásokat intéznek repterek, vasútvonalak, metróaluljárók, iskolák és színházak ellen szerte Oroszországban.
Más USA-ban székelő “humanitárius” és “civil” szervezetek az elmúlt 30 évben komoly támogatásokat nyújtottak olyan terrorista csoportoknak, amelyeket szerte Washingtonban “szabadságharcosként” ünnepeltek. Ezen esetek iskolapéldái az Afgán Mujahhedin és a Bizottság a szabad Afganiszánért csoportok pénzelése az 1980-as években, vagy a Boszniai Védelmi Alap 1990-es támogatása. Az afganiszáni eset azért is különleges, mert ott amerikai és szaúd-arábiai pénzek kerültek olyan iszlamista felkelők kezébe, akik később megalapították az Al-Kaidát. A már létező Al-Kaida pedig nem volt rest besegíteni anyagiakkal és emberekkel a Jugoszlávia elleni háborúba, ezek később a Boszniai Szerb Köztársaság ellen lettek vezényelve, majd a Szerbia elleni háborúban támogatták a Koszovói Felszabadítási Hadsereget (KLA).
Miután napvilágra került, hogy egy “Kaukázusi Alap” elnevezésű pénzhegy a CIA-val kapcsolatban álló Jamestown Alapítványon (washingtoni bejegyzés, 1984-es alapítás, alapítói között sok volt elhárító tiszt van a korabeli Szovjetúniótól kezdve Románián át Lengyelországig) keresztül “szemináriumokat” finanszíroz az észak-kaukázusi Tibilisziben, a Grúz hatóságok beavatkoztak, hogy lekapcsolják a “Kaukázusi Alap”-ot. A grúzok szerint az “Alap” addigra már betöltötte rendeltetését. Érdekes egybeesés, hogy a “Kaukázusi Alap” és a Jamestown Alapítvány által rendezett események gyakori résztvevője volt az a kirgizisztáni állampolgár, akit a bostoni maratoni robbantó néven ismert meg a világ az elmúlt pár hétben, Tamerlan Carnajev.
Amerikai “civil szervezetek” támogatása nacionalista, szeparatista és egyéb kaukázusi terrorista csoportoknak két módon érkezik: vagy a Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Alap (USAID), vagy elkerülő utakon, legtöbbször a Soros György féle Nyitott Társadalom Intézeten keresztül.
Sok mindent tudunk meg az USA módszereiből a több mint félmillió kiszivárogtatott, valaha zárolt dokumentumból.
Például azt, hogy 2009. november 12. napján a moszkvai amerikai nagykövetség táviratozott a Carnegie Központ NGO részére Moszkvában, hogy legyenek résen, mert időben meg kell akadályozni az orosz politikai és gazdasági célokat észak-kaukázusban, leginkább azokat a terveket, amik az 50% feletti munkanélküliségre építenek. Hogy miért? Mert a magas munkanélküliségtől szenvedő muszlim régiókon kiválóan tudnak toborozni a Wahhabita és Szalafista csoportok, amiket nem más, mint Szaúd-Arábia pénzelt akkoriban. Dagesztánt úgy jelölték meg ebben a táviratban, mint “Oroszország leggyengébb láncszemét” a kaukázusi régióban.
Egy másik bizalmas távirat, szintén 2009-ből, szintén a moszkvai amerikai nagykövetségről javasolja, hogy Philip Gordon (akkoriban az Európai és Eurázsiai Ügyek Védelmi Miniszter helyettese) erőltesse azt a nézetet, miszerint a Ramazan Kadirov féle Csecsen kormány “nem tud se kormányozni, se stabilitást teremteni”. Az NGO kaukázusi szerve egy amerikai nagykövetségen történt találkozó alkalmával azt mondta ennek a bizonyos Philip Gordonnak, hogy “külföldi zsoldosok” fognak becsatlakozni a régióban dúló dzsihádba, és egy Hobson-i döntést kell meghozniuk a terroristák és a korrupt kormányok között. Na vajon melyik a jobb? A végén az aktuális CIA igazgató, John O. Brennan a terroristákra voksolt.
Egy harmadik távirat részletes betekintést ad Ahmed Zakajev számkietett csecsen vezető és Borisz Berezovszkij orosz-izraeli mágnás jó kapcsolatáról. A szintén 2009-es keltezésű távirat szerint Odd Skagestad (a norvég külügy orosz részlegének akkori vzetője) azt mondta az oslói amerikai nagykövetségnek, hogy Zakajev nemcsak az emigráns csecsen közösség, hanem a csecsen nép elsimert vezetője. Mondta ezt annak ellenére, hogy tudomása volt arról, hogy Zakajev akkor már INTERPOL körözés alatt állt, terroristagyanúsként. Odd Skagestad utasította továbbá a PST-t (kb. a norvég FBI), hogy hagyják figyelmen kívül Zakajev körözését amíg Norvégiába látogat. Zakajev további támogatásokat kapott Finnországból, Dániából és Csehországból, ahol aktív csecsen közösségek vannak. A finnországi Kavkaz Központ (székhely: Helsinki) egy Kaukázusi Emirátusok című weboldalt is üzemeltet, és komoly kapcsolati tőkét bocsátott ezen “Emirátus” vezetőjének, Doku Umarov és annak terroristasejtjei részére, akik nem máshol, mint dél-oroszországban fejtenek ki komoly aktivitást.
Ruszlan Zaindi Carnajev (a marylandi nagybácsija a bostoni robbantóknak) alapította 1995-ben a Nemzetközi Csecsen Szervezetek Kongresszusa elnevezésű szervezetet Marylandban, és pár hónappal később ugyanilyen elnevezéssel még egyet Kolumbia kerületben. A marylandi szervezetnek különböző adminisztrációs elmaradások miatt nem áll épp jól a szénája. A Kolumbia kerületben bejegyzett viszont 17 évig aktív volt, amíg váratlanul, éppen a bostoni robbantás előtt, hatályon kívül nem helyezték. Ruszlan barátunk a Duke Jogi Egyetemen végzett Észak-Karolinában, és a fentebb említett USAID szolgálatában állott Kazasztánban és egyébb országokban, mint gazdasági bérgyilkos készítette elő a terepet a jótékony kapitalista multinacionális vállalatoknak.
A Nemzetközi Csecsen Szervezetek Kongresszusa marylandi címe: 11114 Whisperwood Lane, Rockville, Maryland 20852. Miért érdekes ez? Mert ezen a címen Graham E. Fuller lakik, aki nem más, mint egy oroszt anyanyelvi szinten beszélő CIA ügynök, aki Kabulban is tevékenykedett. Fuller aktív továbbá a Jamestown Alapítvány rendezvényein is, legutolsó előadása egy 2008-as konferencián volt, a címe “Törökország és a Kaukázus Grúzia után”...
Fuller lánya, lánykori nevén Samantha Ankara Fuller, aki a Mrs. Samantha Ankara Carnajev névre hallgatott korábban. (Aki nem tudná, az Mrs. előtag az angolszász nyelvekben a feleséget jelöli). Anyakönyvek szerint Carnajevék 1995-ben keltek egybe, pont abban az évben, amikor Carnajev megalapította a Nemzetközi Csecsen Szervezetek Kongresszusát, majd elváltak 1999-ben, Észak-Karolinában. Érdekes még megemlíteni, hogy a Nemzetközi Csecsen Szervezetek Kongresszusát a Prentice-Hall szervezet jegyeztette be, mint cégbejegyzéssel foglalkozó megbízott ügynökség. A Prentice-Hall ugyanabba a tulajdonosi körbe tartozik, mint a Financial Times és az Economist Group. Az Economist Group később nem volt rest, és megvásárolta a CIA egyik fedőszervezeteként működő “Nemzetközi Üzleti Társaság” nevű céget. Akkoriban dolgozott a “Nemzetközi Üzleti Társaság” alkalmazásában egy Barack Obama nevű fiatalember. 1986-ot írunk.
A bostoni robbantók másik nagybácsiját Lyoma Usnamov néven ismerjük. Ő nem más, mint az “Egyesült Államok és Csecsen Köztársaság Baráti Társaság” elnöke, aki hivatalosan “nemzetközi gazdasági fejlesztésekben” (kac-kac) vesz részt. Usmanov igen közeli barátja, a volt USA nemzetbiztonsági hivatalának tanácsadója, Zbigniew Brzezinski komoly támogatást nyújtott Usmanovnak és szervezetének. Nem ő az egyedüli. További támogatója Usnamovnak az “Amerikai Kaukázusi Békebizottság”, ami szervezet bizony már kitüntette magát terroroistagyanús szervezetek szponzorálásával eddig is. Ez a szervezet 1999-ben alapult a “Freedom House” szárnyai alatt, amit az USAID előszeretettel támogat. Az Amerikai Kaukázusi Békebizottság fedezte a menekülését Ilyas Akhmadov ex-csecsen külügyminiszternek, egyértelmű terroristakapcsolatai ellenére. Továbbá az Amerikai Kaukázusi Békebizottság és a Freedom House a már ismert Jamestown Alapítvánnyal együtt előszeretettel “dolgoznak” közösen.
Egy 2008-as keltezésű távirat szerint a moszkvai amerikai nagykövetség az USAID és NGO-k számára az Észak-Kaukázust jelöli meg, mint fő műveleti területet. A cél, hogy segítsék a régióban az USA céljainak az elérését. Ehhez az USAID “forrópontokat” jelölt meg, amik 4 fő régióra öszpontosítottak: Észak-Oszétia, Dagesztán, Csecsenföld, Ingusföld. Szerencsénkre az USAID nem volt rest megnevezni az akciók fedőszervezeteit:
- Rescue Committee (IRC)
- World Vision
- Keystone
- IREX
- Children's Fund of North Ossetia (CFNO)
- Russian Microfinance Center
- UNICEF
- ACDI/VOCA
- Southern Regional Resource Center (SRAC)
- Center for Fiscal Policy (CFP)
- Center for International Private Enterprise (CIPE)
- Institute for Urban Economics
- Faith, Hope and Love (FHL)
- International Federation of the Red Cross (IFRC)
- Fund for Sustainable Development (FSD)
Ezek nagyrésze CIA és Soros György kötődésű. A nevekből is láthatjuk, hogy a kapitalista tömeggyilkosok nem voltak restek akár gyerekalapítványokon keresztül pénzelni a terroristákat, csak azért, hogy az orosz kormánynak keresztbe tegyenek, déli régióiban zavargásokat és élhetetlen állapotokat okozzanak.
Kijelenthetjük, hogy a bostoni robbantás hátterében vastagon ott szerepel jó barátunk, a megunhatatlan Soros György (a CIA és egyéb nyugati főleg energetikai cégek melett), regnáló kormányunk több kulcstagjának kiemelt támogatója a “jó egyetemi évekből”.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése