2013. április 30., kedd

Narancsos trafikok

A bíróságon folytatódik tovább a fideszes trafik-mutyi botrány. Ellenzéki képviselők hivatali visszaélés gyanúja miatt tettek feljelentést ismeretlen tettesek ellen.
Mint ismert, a dohánytermékek forgalmazására kizárólagosan jogosult trafikokra kiírt pályázatok jelentős részét Fidesz-közeli érintettek nyerték el. Miskolcon például a 84 nyertes pályázatból 12-t egy fideszes képviselő és családtagjai nyertek. És nem ő az egyetlen érintett képviselő a városban. Plusz az ismert párttámogatók, sógor-komaság.
Lázár János szerint az összefüggés "nem bizonyítható". Ergo nem létezik!
A narancs-trafikok megnyitása után viszont az ellenzékieknek adott a lehetőség egy kis csintalankodásra, és a tagság aktivizálására: az érintett trafikokat nyugodtan meg lehet jelölgetni kis narancsos matricákkal, jelezve, hogy a "bizonyítékok hiánya" ellenére elég sok trafik árusít a dohány mellett narancsot is!
Juhász Pál

Oda a dohányt a NER-nek!

Az Index átbogarászta az átbogarászhatatlannak tűnő listát, és talált is sok érdekességet.
A kormány azzal tette monopóliummá a dohánykereskedelmet, hogy családi vállalkozásoknak, munkanélkülieknek, gyed-ről visszatérő édesanyáknak és nagycsaládosoknak hosszú távra megélhetést biztosítson. Ezzel szemben a hétfőn nyilvánosságra hozott adatok szerint a trafiküzemeltetési jogokat sok esetben politika- és CBA-közeli családok nyerték el, a nagyvárosokban sok üzlet néhány vállalkozó kezében összpontosulhat – írja az Index.
A lap úgy jutott erre a következtetésre, hogy átnézte azt a listát, amit kedden hoztak nyilvánosságra, és ami a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő személyek nevét is tartalmazza. A lista rendkívül terjedelmes, több száz név található rajta, és bár a beazonosítás így elég nehéz, a lap mégis felfedezett néhány érdekes nevet.
Trafiküzemeltetési jogot nyert például a V. kerületben Csetényi Csaba, és Krskó Tibor, akik a Cigar Tower tulajdonosai, valamint Csetényi testvére, Zsuzsanna. Csetényi Rogán Antal V. kerületi polgármester társasházi szomszédja, és Krskó Tiborral közösen annak a Hamu és Gyémánt Kft.-nek a tulajdonosa, amely nemrég az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét megnyerte.
CBA mindenütt
Rajtuk kívül Rogán kerületében koncessziós jogot nyert Borosi Zoltán is, aki minden jel szerint a rendszerváltás időszakában a CBA-vezér Baldauf László üzlettársa volt, majd a CBA-Baldauf Kft. ügyvezető igazgatója lett.
Ezen felül koncessziós jogot nyert a III. illetve a XII. kerületben Breier Lászlóné is, akivel kapcsolatban valószínűsíthető, hogy a szintén CBA-igazgatósági tag Breier László felesége. Az Index szerint a CBA tíz igazgatósági tagjából hatan személyesen saját maguk nyithatnak boltot, ők hatan együtt összesen 17-et, és további 16 olyan bolt lesz, amelyek tulajdonosairól nagy valószínűséggel kimondható, hogy a CBA igazgatósági tagjainak közeli hozzátartozói.
Politikusok és rokonaik
További érdekesség, hogy a fonyódi polgármester 19 éves fia, Hídvégi Bence is nyert. Algyőn a város három trafikjából kettőt Herczeg Józsefné kaphatott meg, a polgármestert Herczeg Józsefnek hívják.
Eged István, a Heves-megyei Pétervására Fidesz-KDNP-s polgármesterének neve is meglepően sokszor tűnt fel a listán – már ha ez a név valóban a polgármestert takarja -, de Mondok József, Izsák polgármestere is nyert pályázatával – írja a lap.
A koncessziós jogokat illetően nemcsak a polgármesterek voltak sikeresek, az Index szerint néhány képviselő-testületi tag is eredményesen pályázott. Gárdonyban Derecskei Gábor a város képviselő testületének független tagja nyert, míg Nagykanizsán Jerausek István Péter Fidesz-KDNP-s képviselő szerzett két trafikra is engedélyt, Nyíregyházán pedig Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.
Mindezek után a kérdés már csak az: te is láttál ismerős nevet a listán? Fent van a polgármester lánya, felesége, anyukája, esetleg a helyi Fidesz, MSZP, stb. valamelyik tagjának a rokona, üzlettársa? Ha igen, írj az info@hir24.hu email címre.
(Hir24)
Bal-Rad komm: A falkaforradalmi NER gondoskodik (így is) nyaloncainak anyagi biztonságáról. Praktikusabb is lenne, ha a trafikok reklámtáblájára a dohánylevélbe belepingálnák a narancsot is, no meg egy keresztet.
De itt azért megemlítenénk egy érdekességet.
A II. Vh-t közvetlenül (kb. 6-8 évig) követő időszakban tömkelegével adták ki a trafikengedélyeket. Voltak az engedélyezési eljárásnak kedvezményezettjei. Fiatalabb évjáratú olvasóink el nem fogják hinni, hogy a kommunista kormány kiket részesített előnyben?
A kedvezményezettek I. kategóriáját az I. (!) világháborús hadirokkantak jelentették.
A II. kategóriába a II. Világháború rokkantjai kerültek.
(Ráadásul MINDEZT NYUGDÍJASKÉNT A NYUGDÍJ MELLETT! Mert a kommunista kormány-a magyar történelem során először – így is gondoskodott a hadirokkantakról. Nyugdíjat folyósított számukra.)
CSAK A III. kategóriába kerültek a volt vöröskatonák, partizánok, ellenállók.
A döbrögista NER azért “elvhűbb” a jelek szerint!
A narancshitű szolganépség adhatja a füstölni vágyó magyarok gambájába a dohányt.
Bal-Rad


Lázárt bebuktatja a trafikmutyi?

Aki április 26-án a Hírtévére tekert, kis híján elájulhatott a döbbenettől! Olyan dologban lehetett része, amiben a csatorna indulása óta soha. Jómagam több alkalommal is megnéztem a képernyő piktogrammját: ez tényleg a Hir Tv? Nem véletlenül az ATV-n feledkeztem? (Nálam ugyanis az 5. helyen az ATV, a 6.-on a Hir Tv jön.)
De nem! Az bizony a Hir Tv-volt. Minden órában leadott egy kis nyilatkozatot a Profit című műsorába készített hosszabb riportból, s e szakembertől (Dohánykereskedők Egyesülete) származó információ szerint a trafikpályázat koncessziónyertesei sorra érdeklődnek: honnan kell megrendelniük majd a dohányt, egyáltalán, hogy működik ez az egész. Vagyis olyanok jutottak nagy számban üzleti lehetőséghez (az adott földrajzi környezetben árusítási monopóliumhoz), akik most kezdik a szakmát, sem tudásuk, sem tapasztalatuk, sem kapcsolatrendszerük (nyilván: sem boltjuk) nincs. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az egész média napok óta önti az olvasóra, nézőkre a dohánykereskedelmi pályázatokkal kapcsolatos anomáliák híreit, a munkájukat elvesztett trafikosok panaszait, a korrupcióra utaló tapasztalatokat, a Fidesz-közeli urambátyám-osztogatás konkrét bizonyítékait – bízvást tekinthető legalábbis meglepőnek ezt a riport.
Mert, még egyszer mondom: nem az ATV-ben, hanem a Hírtévében láttuk mindezt, az óránkénti hírperiódus részeként, egy Lázár János-ötletelés és egy Giró-Szász féle leckefelmondás között.Mi történt? Nem szoktunk ehhez hozzá, nem is nagyon hiszem el az őszinte szándékot az objektív tájékoztatásra. Kevéssé valószínű, hogy véletlenül “porszem került” a folyamatosan svájci óramű pontosságával működő gépezetbe, talán inkább valami belső hatalmi harc, érdek-összeütközés során használják a Hírtelevíziót. Ez jó jel, mert ezek szerint vannak belső érdekütközések a döbrögista rablóbandán belül-még ha azok talán csupán gazdasági jellegűek is.
Teljesen egyértelmű: bárhogy erősködik a kormányzati propagandagépezet, a jelenből kicsit elemelkedve nem a Portik-ügy lesz ezeknek a heteknek a maradandó, emlékezetes eseménye, hanem a Fidesz újabb zabrálása. És ezt az elképesztően sunyi és cinikus rablóakciót Lázár János neve fémjelzi. Kezdetektől fogva-egészen a tegnapi napig. Amikor már tegnap odáig merészkedett ezt a rablóhadjáratot védelmezve, hogy egy nyilatkozatában egyenesen az EU elvárásai szerintinek mondta, amellyel szemben a “magyar baloldal” állásfoglalásai nem mások, mint a multik támogatása-horribile dictu: nemzetellenes és hazaáruló tevékenység.
Na ebbe a képbe rondított bele tegnap a Hir Tv! Óránként!Akár azt is mondhatnánk, hogy a TÁRSADALMI FELZÚDULÁS KÉSZTETTE az udvari média koronagyémántját erre a lépésre, de aligha valószinű. Hiszen ezen az alapon a birkamenetek kapcsán sem győzte volna önmagát tépdesni a csatorna.Valami más, valami nyomósabb érv kellett ahhoz, hogy az általuk ki nem mondott trafikmutyi ilyen előkelő helyre került a repertoáron.Alighanem arról lehet szó, hogy a botrányt Lázár nyakába kivánják valakik zúditani. Ha csak kicsinyke valóságtartalma is van ennek az elképzelésemnek-azóta már Lázár János csomagol.Valakinek-valamikor-valahol-a döbrögista klánon belül-nagyot árthatott a mi Janink! Olyan nagyot, hogy az egész trafikügyet az ő nyakába fogják varrni!
MERTHOGY EBBŐL ÜGY LESZ!-még a rablófalkán belül is-az már biztos! A kedélyek lecsillapitására pedig EMBERÁLDOZATOT KELL BEMUTATNIUK A DÖBRÖGISTÁKNAK!A jelek szerint a Főpap kijelölte az alanyt! Lázár fejének kell lehullania! Hogy aztán a lecsapott fő felmutatásával demonstrálják a köznép felé: LÁTJÁTOK? KÖREINKBEN NEM TŰRJÜK A GALÁDSÁGOT! Csakhogy ez a látványos politikusi lefejezés-ha lesz-mit fog bizonyitani? (Azon felül, hogy rámutat: a Fidesz megrettent ettől a bűnétől, és BŰNBAKOT TALÁLT!)Semmit nem fog bizonyitani! Legfeljebb elszántságukat. A hatalom megtartása érdekében-a Vezéren kivül-bárkit beáldoznak!
Senki ne gondolja ugyanis-a hókáosz talán a legjobb példa rá, hogy Döbrögi nélkül még levegőt sem mernek venni-hogy a Vezér tudta és beleegyezése nélkül zajlott volna a Nagy Trafik Hadművelet!
Nyilvánvalóan Döbrögi áldásával történt minden! Csak arra nem gondoltak, hogy ilyen látványos és átfogó kritika és tiltakozás fog kitörni a dolog miatt! Kiváltképpen a garantált nyereség miatt!
A társadalmi fölháborodást nem kalkulálták bele a dologba! Nem készült “hatástanulmány”! Azt hitték, hogy ezt is CSAK ÚGY benyeli a nép, mint eddig bármi mást! Hát most tévedtek!
Ne gondoljuk persze, hogy ez majd meghátrálásra készteti a döbrögista bűnbandát, és azt mondják: pardon magyarok! Hibáztunk-vissza az egész! ŐK NEM SZOKTAK HIBÁZNI!
Lázár hibázott! Ő lesz a fő felelős, a fő balhéelvivő. Szép lassan elkezdik rátolni az egész ügyet. Duplán jól jön ez!
Kezdenek ugyanis a Laborc-Portik balhéba belegabalyodni, és hát ott vannak még a földmutyik is! Arról is egyre többet sutyorognak. Mindezek tetejébe az EU folyamatos szekatúrája is már-már kikezdi a gránitszilárdságú tömböt, és a köznép szemében lassan már kezd olyanná válni a döbrögista Szent Szövetség, mint zsidótemplomban az útálatos kép! Kevés már a rezsicsökkentő maszlag, meg kell spékelni valami IGAZSÁGOSnak látszó akármivel.
Vesszen Lázár, a gonosz-és jöjjön a törvényesség netovábbját jelentő Igaz Fidesz!
Könnyen meglehet, hogy már szóltak is a Janinak: Lázár Testvér! Most kivonunk az első és második vonalból. A nép felelőst keres-te lészel az!
És átnyújtanak Janinak egy biankó csekket.
Bűnbánó – Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése