2013. június 4., kedd

A törökországi helyzet kedvezhet Szíriának

Viharos sebességgel alakult ki Törökországban a jelenlegi vezetéssel szembeni tömeges fellépés. A tiltakozás kezdetben az isztambuli Gezi park átalakítása miatt tört ki. De a békés civil ellenállás hamarosan kormányellenes tiltakozássá nőtte ki magát (hogy micsoda apróságokon képes kitörni a népi megmozdulás...), és a brutális rendőrségi fellépés miatt pillanatok alatt tömegméretű lett. A politikai ellenzék, a liberálisok, és a radikálisabb vallási irányzatok éppúgy, mint a nacionalisták azonnal kihasználták az alkalmat, és utcára szólították a híveiket. Érdekes állapot ez, gyakorlatilag egymás ellenségei, a nacionalisták és liberálisok együtt vonultak az utcára, de ez akár figyelmeztető jel is a kormányoknak, hogy ezzel is számolni kell.
A törökországi események nem különösebben jelentősek számunkra, mivel ott nem várhatóak túl nagy változások, mert a török már egy liberalizált népség, legalábbis a muszlim világ viszonylatában. Inkább belpolitikai jellegű a megmozdulás oka, kinek a gazdasági helyzet, kinek az iszlamizálódás nem tetszik. Erdogan álmai, hogy az iszlám világ vezető hatalma legyenek, megkövetelte, hogy radikálisabb iszlám felfogást vezessen be főleg a politikában, és a közszférában. Hiába a felszínes Izraellel szembehelyezkedés, mindez kevés volt, az iszlám világ a nyugati talpnyalás miatt nem tudja elfogadni az ankarai vezetést, így a miniszterelnök álmai kezdenek szertefoszlani. Omladozik a szíriai akció is, és a kurd régió puskaporos hordója alá is sikerült Asszadnak tüzet rakni.
A Szíria és Törökország közötti határvonal nagyon hosszú, a Szíriában tevékenykedő terroristákat többek között Törökországban képezik ki, itt jutnak át a határon, és innen kapnak fegyvert és utánpótlást. A másik útvonal Libanonon keresztül ment Al-Kuszairig, és onnan Homsz irányába, de ezt jelenleg a szíriai katonaság hadműveletei vágják el. A jelenlegi törökországi helyzet egyértelműen Szíriának kedvez. A politikai csatározások közepette könnyen előfordulhat, hogy Erdogannak távoznia kell, és senki nem fog komolyabban foglalkozni a szíriai helyzettel, a terroristák támogatásával, és fegyverzésével. Legalábbis addig, amíg a jelenlegi helyzet fennáll, ami nagyon könnyen elhúzódhat, és egyesek már a törökországi tavaszról beszélnek. A kurd szabadságharc is könnyen fellángolhat, kihasználva a zűrzavart. Vagyis az erőforrásokat a belpolitikai helyzet stabilizálására kell fordítani, nem Szíria bomlasztására.
Érdekes és váratlan fordulat ez. Jordánia láthatóan egyre inkább visszatáncol Asszad kormánya felé, a legutóbbi két vegyi fegyvert szállító terrorista elfogását a jordániai titkosszolgálat együttműködésével hajtották végre, valamint egy Asszad elleni merényletet is meghiúsítottak. Mivel rövid időn belül ez volt a második elfogott Szíriába tartó vegyi fegyver szállítmány, már senki nem vádolhatja Asszadot ilyen eszköz használatával, mivel egyértelmű bizonyítékok vannak (nemzetközi szinten) arra, hogy a terroristák használták ezeket, és próbálják újra használni.
Az elmúlt két hónapban olyan események történtek, amely a szíriai terroristák vesztét gyorsítja. A német kormány által készített jelentés megdöbbentette az európai politikai garnitúrát is. Egy évvel ezelőtt ugyanez a jelentés a szíriai katonaság gyors bukását vetítette előre. A most pedig azt, hogy a szíriai haderő erősebb, mint fennállása óta bármikor, a megkapott és szállítás előtt álló technikák által pedig jelentős erőre tesz szert. Sorozott állománya jól képzett, a veszteségeit a nagy fokú támogatottsága miatt gyorsan képes pótolni, nemzetközi támogatása jelentősen erősödött. A szíriai vezetés megbuktatása egyre kevésbé lehetséges a Szíriában alkalmazott terroristák által. A jelenlegi törökországi események valamennyi katonai szakértő szerint egyértelműen Asszadnak segítenek. Amennyiben Erdogan nem lesz képes rövid időn belül megállapodni, könnyen vége lehet. Az engedményeket azonban a gyengeség jelének is felfoghatják, akkor viszont kénytelen lesz harcolni a hatalmáért, ami elhúzódó belpolitikai instabilitást okoz. Szíriának ez lenne a legkedvezőbb helyzet. A legvalószínűbb ez a forgatókönyv.
Kemény Gábor


Összecsaptak a Hezbollah és a “cseles” szir lázadók

Kelet-Libanonban halálos áldozatokat követelt a Hezbollah harcosainak és a szír lázadóknak csatája. Eddig ez volt a legnagyobb szabású fegyvertény a két csapat közt, a libanoni hatóságok szerint tizenhárom halottja volt, ebből tizenkettő a lázadók közül való.
szirek
Az összecsapás színhelye Libanon legkeletibb részén volt, egy olyan régióban, mely három égtáj irányából is Szíriával határos. A lázadók a szír oldalra próbáltak lövegeket juttatni, de a libanoni Hezbollah rajtuk ütött. Mint a náluk lévő tervekből kiderült, a libanoni Hezbollah-állásokra akarták a rakétákat kilőni, hogy utána az Asszad-kormányt okolhassák és szakadást okozzanak közte és a Hezbollah között.
A lázadók ebben a térségben gyakorlatilag két tűz közé vannak fogva: egyik oldalról Asszad katonái, másik oldalról a libanoni harcosok szorítják őket. Nem valószínű, hogy pár napnál tovább húznák.
(Z. Ribka-Hollandia)



Az ördög leleplezése


A Szíria elleni háborúnak vannak előnyei is, a sok vér, értelmetlen halál és szenvedés ellenére is. Ez a háború egyszerre tépte le a maszkokat azokról a csatlósokról és nemzetközi játékosokról, érdekekről meg a kapzsiságról, melyen építik az egész politikájukat.
Talán a legérdekesebb változás és leleplezés az a nyilvános megjelenése annak a szövetségnek, mely már évtizedek óta jött létre a világi cionizmus és wahabizmus között, hisz a közös céljaiknak sikerült egyesíteni e két erőt olyannyira, hogy bele is olvadtak a nyugati gyarmatosító tervekbe, és mindkettőjük komoly részévé is vált annak az agresszív tervnek. A cionizmus, mely osztozik a wahabizmussal az alapelveiben, mely a gyilkolás és a rombolás kultúrája, amely minden bűnt képes megmagyarázni azzal az indokkal, hogy zsidó államot hozzon létre, mert a zsidóságot védi, és mint tudjuk az sem okoz gondot nekik, hogy zsidókat gyilkoljanak e cél elérése érdekében.
Eközben a wahabizmus folyton Iszlám emirátusokat akar létrehozni, minek köszönhetően folyton ki is jelenti a szent harcot "Dzsihadot" azok ellen, akik nem értenek velük egyet, legyenek akár azok is muszlimok. Ezen emirátusok létrehozása céljából a legbrutálisabb emberiség elleni bűnöket is elkövették és folyton el is követik, lásd Nazsado-t, Hidzsaz-t, meg a többi mai szaúd-arábiai területeket, mely bizonyítja a cion-wahabi szövetséget a gyarmatosító érdekek vonatkozásában, valamint e kettő csak a két különböző katonai szárnya az agresszor terveknek, a finanszírozásuknak és támogatásuknak egyazon háttere van nemcsak a régióban, hanem az egész világon.
Amióta létrejött ez az "ördögi" szövetség, mely amúgy is egyezik minden elvben, célban és eszközökben, azon dolgozott, hogy titkos, de esetenként nyilvános szervezeteket hozott létre, melyek egymás ellen harcolnak, hogy e szövetség érdekeit elérhessék, míg majdnem az egész világ be is vette ezt a játékot és a "performanszokat", melyeknek az áldozataik főleg az arabok meg a muszlimok voltak.
Hajrá Bashar, hajrá!

Egyre jobban terjed a szírek hangja Európában is, amire nagyon úgy tűnik, hogy nem számítottak azok, akik elindították ezt a háborút Szíria és népe ellen. Több európai városban lehet már olyan graffitiket látni, amiken Assad elnök és a szír zászló látható. A rajzokon Hajrá Assad, Igazi Forradalom szövegek szerepelnek.

Ugyanis a világon egyre több ember gondolja úgy, hogy az igaz forradalmat Assad elnök viszi végbe a fél világ ellen, és nem az az igazi, amit a fél világ akar elhitetni az emberekkel.

A fenti képet Csehországban készítették a napokban. Hasonló alkotásokat lehet látni Párizsban és Rómában is. Nem beszélve a többi arab országokban is terjedő Assad kultuszról. Sokan úgy gondolják az arab népek között, hogy mai világban egyetlen egy igazi nacionalista arab vezető van, akit támogatni kell, ő Assad.

Érdemes tudni, hogy a modern történelem során még sosem éltettek arab vezetőt a jeruzsálemi Feltámadás templomból. Assad esetében ez megtörtént a keleti kereszténység Húsvétján, amikor is palesztin hívők skandálták, hogy: Isten, Szíria Jézus! Isten, Szíria Bashar!
Sokat halottunk, olvastunk már nagy eseményekről és zavargásokról itt-ott a világon, és mindig kerestük ezeknek a szerepét, a tények meg a logika mindig komoly bizonyítékokhoz vezetett minket, mely a titkos ujjlenyomatukra utalt, de gyakran el tudtunk tévedni az igazság és a kitaláció között, és bár mindig volt egy-két ember, aki komoly bizonyítékot is nyújtott nekünk e titkos szervezettel kapcsolatban, de ezek a személyek életükkel fizettek meg az igazmondásukért, mint pl. a rejtett világkormány könyvének az alkotója, ki életével fizetett, mikor azt mondta, hogy Bismark tudta, hogy akik Abraham Lincolnt ölték meg, azok a világ zsarnokai. Miután leleplezte a szerepüket az amerikai polgárháborúban és az Egyesült Államok felosztásában, vagy mikor kimondta, hogy a Rothschildok a világunk igazi zsarnokai és mindenáron az egész világot uralni akarják, és az sem okoz nekik gondot, hogy a fél emberiséget kiirtsák, céljaik elérése érdekében.
A fent említett dolgok alapján tudatosul bennünk, hogy ez a titkos világrend, világkormány, az agresszor céljaikat ezzel a két szervezettel hajtatja végre: a cionizmussal meg a wahabizmussal. E kettővel rombolták le a tornyokat, e kettővel háborúztak Afganisztánban és Irakban, és ma a szerepük egyre jobban látszódik egy új világrend megteremtésében, mely az egész világot akarja elérni az arab világból kiindulva, egy olyan trükkel, melyet az arab tavasznak neveztek el valótlanul.
Igen, be kell látnunk sikerült ennek az ördögi szövetségnek megbuktatni Tunéziát, Egyiptomot, Libiát, meg Jement a nagy "Cion-Wahabi" káosz közepette, és el is kezdett virágozni az eredeti tervük, ahogy tervezték, egészen addig, míg nem ütközött a szír ellenállással, mely szétszórta az összes tervüket, lerombolta a forgatókönyvüket és el is égette az alternatíváikat, és egy egész ellenálló tengellyel kellett szembesülnie, mely Kínából, Oroszországból, Iránból, Irakból, Palesztinából áll és Dél-Libanonig terjed. Ez a tengely nap mint nap kijelenti, hogy Szíria vörös vonal, meg azt, hogy Szíria helye, meg ellenállása fogja ezt az egész modern gyarmatosító tervet megbuktatni, mellyel a gyarmatosító országokat meg azoknak szövetségeit sorban fogják megdönteni.
Ennek a szövetségnek a nyilvános megjelenése a Szíria elleni háborúban először a történelemben, ezt a háborút lét- és sorsdöntő háborúnak tünteti fel azok számára is, akik elindították, de egyre nyilvánvalóbb, hogy ennek a szövetségnek a wahabi szárnya töredezik szét a szíriai arab hadsereg csapásai alatt, avagy a szövetségük kezdi elveszíteni az egyik ütőerejét, mely a közeli bukását jelenti egyértelműen, ami megmagyarázza a cionista szárnyának a beavatkozását, mikor Izrael nyilvánosan be is avatkozott a helyzetbe, és szerinte komoly légicsapásokat is hajtott végre Szíria szívében a wahabi szárny örömével és "allah akbar "kiáltásaival egy időben. Mivel e kettő szárny a wahabi meg a cinoista egy "ördögi" szervezet, és egy forrásból származik azonos gondolatokkal, a sorsuk, végzetük is közös, és a vezetőségük is!
Bár az izraeli csapás egyfajta pontos célt akart elérni, mely egyféle "balance" teremtése lett volna, miután a reguláris hadsereg megváltoztatta a katonai erőviszonyokat a terepen a maga javára, az izraeli beavatkozást egy módon lehet értelmezni, mint egy kényszer megoldást, melyet a kétségbeesés és csalódottság hozott létre, mikor látták a tervüket összeomlani és szétesni egy legendás hadsereg lábai alatt, melyről túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy egy égi áldással éri, el amit elér, mert a háborúja az egész jóságnak a háborúja, az egész gonoszság ellen a világon!
Ma tanúi lehetünk, nemcsak mi, hanem az egész világ, egy történelmi időszak végének, mely romba is dönti majd azt a szélsőséges iszlámot, melyet a wahabizmus képvisel, meg a világi cionizmust, melyet a cion-kereszténység képvisel, miután megmutatta a fejét, és nyilvánosan megmutatta az ördögi ronda fejét, és hiszünk benne, hogy a wahabi szárny összeomlása az egész terv összeomlását jelentheti.
A történelem meg fogja írni, hogy ami az ördögöt az öngyilkosságba taszította az nem más, mint a szír népnek a kitartása és az ellenállása, és az a hadsereg, melynek a hősei vérével, áldozataival és bátorságával írta meg a legnemesebb sorokat a történelmünk során.
A történelem meg fogja írni, hogy aki az ördögöt az öngyilkosságra késztette, az egy olyan vezér, aki jól olvasta a történelmet, és meg is értette, aki bátorságával és bölcsességével szembe szállt az ördög e világi csatlósaival egy szent háborúban, és fel is fedezte a legveszélyesebb szövetséget az emberiség történelme során, majd a szakadékba is küldte örökre.
Igen ez Szíria, annak aki nem tudná, a kitartásával állhatatosságával az egész régiót és a világot egy egészen új stádiumba vitte át, melyben meg is bukott az a mondat, hogy a háború több fordulatú és a szír címe a háborúnak a "Győzelem vagy a Győzelem" lett.
Fadia Dzsebríl - Szíriai Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése